БСП обвини Министерството на образованието и науката (МОН) в толериране

...
БСП обвини Министерството на образованието и науката (МОН) в толериране
Коментари Харесай

БСП обявини просветното министерство в толериране на частни интереси при скандала в Софийската математическа гимназия

БСП упрекна Министерството на образованието и науката (МОН) в толериране на частни ползи при абсурда в Софийската математическа гимназия (СМГ) " Паисий Хилендарски ". Ведомството желае оставката на шефа Антони Стоянов поради напрежение в гимназията около уволнената учителка Петя Тодорова, чиято заповед за уволняване по думите й през днешния ден е била анулирана. Родители стачкуват в отбрана и на двете страни.

Напрежението назря, откакто Тодорова бе уволнена поради уронване на престижа и престижа на учебното заведение, защото като участник в национална комисия дискриминирала към 130 възпитаници от гимназията и не ги класирала за съревнование " Европейско кенгуру ".

Днес водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че просветителното министерство заема страна в абсурда и толерира частни ползи. Тя изясни по какъв начин тази година с изключение на от Съюза на математиците, надпреварата е било проведено и от частно съдружие със същото име. То е записано от три лица, измежду които е математикът проф. Сава Гроздев. Той е и ръководител на Националната комисия, която класира децата.

" От Съюза на математиците настояват, че децата, които са се явили при тях са постигнали по-добър коефициент на успеваемост, в сравнение с тези - при паралелното съдружие. И всичко това под погледа на МОН. Това съдружие, с цел да организира такова съревнование, е събрало такси и от децата. Това е същинският спор. И това унищожава престижа на СМГ. Става дума за пари, частни ползи и че МОН толерира това ", разгласи Нинова през днешния ден.

В позиция на шефа на СМГ, който отхвърля да напусне, се споделя, че деца, класирани от частното съдружие са допускани със 70 точки за присъединяване в надпреварата, а от Съюза на математиците - със 100 точки.

От МОН настояват, че в последна сметка не е имало ощетени деца за надпреварата. Исканията за оставката на шефа са и поради нарушавания на трудовото законодателство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР