БСП нямаме претенции, че сме единствени незаменими, непогрешими, напротив -

...
БСП нямаме претенции, че сме единствени незаменими, непогрешими, напротив -
Коментари Харесай

Нинова събра леви партии и движения и обяви, че с БСП са единствената алтернатива

БСП нямаме искания, че сме единствени незаменими, непогрешими, в противен случай - всеки бърка. Фактът, че сте толкоз доста през днешния ден - над 10 партии и над 15 цивилен обединявания и неправителствени организации, демонстрира, че не сме сами и имаме потребност от вас, уточни тя. Лидерът на Българска социалистическа партия обаче означи, че имат самочувствие, че са останали единствените, които не са се продали на това, което е превзело България години наред.

" Държавата ни се намира в извънредно тежко положение. Това, което се случи в последните месеци, легитимира задкулисието, върна мафията, узакони корупцията, вместо прогрес се върнахме години обратно ", уточни Нинова. По думите ѝ борбата ще бъде неравна и желае смели хора и родолюбци. Аз съм сигурна, че тук в тази зала сме се събрали такива, с цел да променим действително България, да не подменяме полезностите на българския народ, да защитим мира, да се постави завършек на войните, да спасим България от хватката на корупцията, паралелната страна и задкулисието, добави тя.

Нинова означи, че са тук на този исторически ден и ярък празник, с цел да се чуе гласът на неоправдани, на слаби, на незащитени и тези хора да знаят, че има партии, които застават до тях.

На 1 май милиони хора по света честват труда, който създава богатствата, само че и стачкуват за правото на труд и на заслужено хонорари, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. По думите ѝ денят е исторически, само че и доста актуален, тъй като днешният свят ни изправя пред нови провокации. Сред тях тя изброи повишаването на неравенствата, казусът с работещите небогати, софтуерната гражданска война, която слага въпроса за загуба на работни места, демографската злополука, потребността от реиндустриализация.

На левите, прогресивните, патриотични сили ни се пада да дадем отговори на тези провокации, тъй като в политическия живот на България този диалог не се води, разяснява Нинова.

Сред участниците в полемиката бяха представители на Движение " Екогласност ", " Движение за обществен хуманизъм ", партия МИР, на пенсионерски организации. Имаше и представители на КТ " Подкрепа ".

Председателят на партия МИР Симеон Славчев разяснява, че са основали една мрежа - ляво-патриотична, която се трансформира в същинската опция на България.

" Обединяваме нашите сили, с цел да кажем ясно и високо - опция има! ". Лява, патриотична, национално виновна опция на хора, партии и организации, които отхвърлят властта на паралелната страна и са подготвени да вложат цялата си сила, с цел да изтръгнат България от хватката на задкулисието и да я върнат на българските жители ", се споделя в обща декларация, призната единомислещо на срещата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР