БСП няма да промени позицията си за Изборния кодекс (ИК),

...
БСП няма да промени позицията си за Изборния кодекс (ИК),
Коментари Харесай

Нинова: БСП ще гласува против ветото и в подкрепа на Изборния кодекс

БСП няма да промени позицията си за Изборния кодекс (ИК), ще гласоподава „ срещу “ ветото и в поддръжка на кодекса, съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на левицата Корнелия Нинова.

С декрет президентът върна назад за разискване в Народното събрание измененията в ИК.

Няма да променим нищо в позицията, която до момента сме изразявали – всеки свободно да взема решение по какъв начин да гласоподава, безапелационна е Корнелия Нинова. По думите ѝ в претекстовете те не са видели противоконституционност на текстовете и, съгласно социалистите, Радев работи по „ някаква целенасоченост “. Не одобряваме тези претекстове, не звучи съществено, да вземем за пример, че не трябва да се дава право на избор на българските жители по какъв начин да гласоподават, а правото на избор било за кого да гласоподават, изясни водачът на левицата. Ние сме за свободата на избор, безапелационна е тя.

Принципите в политиката победиха, нашата позиция е известна от дълго време – по този начин Корнелия Нинова разяснява резултата от вота по-рано през днешния ден в пленарната зала по отношение на номинацията за министър председател на Николай Габровски. Той беше повдигнат от ГЕРБ-СДС и получи 113 гласа в поддръжка, а против нея бяха 125 депутати.

Относно позицията на Българска социалистическа партия за втория мандат – на „ Продължаваме Промяната “, Нинова изиска първо да изчакат самите Политическа партия да решат какво ще вършат с него. Първата им поръчка беше, че няма да вършат кабинет, втората – че ще е кабинет на малцинство, тъй че дано да получат мандата, да кажат какво ще вършат, в случай че ни поканят на диалози, ще се отзовем, заключи Корнелия Нинова. Тя посочи, че към този момент не са обсъждали условия за поддръжка на кабинет на Политическа партия, в това число и дали биха се съгласили Кирил Петков още веднъж да е министър председател. Може да решат и въобще да не оферират държавно управление, тъй че да не бързаме, да не бягаме пред вятъра, разяснява ръководителят на социалистическата партия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР