БСП няма да подкрепи бюджета на Министерството на финансите, заяви

...
БСП няма да подкрепи бюджета на Министерството на финансите, заяви
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Вместо в истинска съдебна реформа, влязохме в пълна каша

БСП няма да поддържа бюджета на Министерството на финансите, съобщи водачът на социалистите
В изявление за „ Неделя 150 “ по БНР Корнелия Нинова дефинира правосъдната промяна като „ подмолна договорка “ с две цели – „ да се спасят досегашните крадци, а бъдещите да си подсигуряват успокоение “.

„ Приеха се закони за съответен човек, а не за смяна в системата. Прие се закон, особено за Иван Гешев - да бъде понижен броят на членовете на Висш съдебен съвет, които да го освободят - от 17 на 13. След това Сарафов да бъде определен от Прокурорската гилдия, а не от Пленума. В момента - вместо в същинска правосъдна промяна, влязохме в цялостна каша “, даде образци в поддръжка на думите си водачът на столетницата.

Повод за думи на Нинова са събитията, които белязаха миналата седмица - отстраняването на основния прокурор Иван Гешев и изборът на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор. 

Според нея ГЕРБ и Движение за права и свободи са използвали Политическа партия и Демократична България, тъй като „ с техните гласове махнаха Гешев и сложиха Сарафов. Те са си отговорни, че разрешиха да бъдат пералнята на задкулисието, против което сякаш се бореха “.

Нов Висш правосъден съвет изиска още водачът на Българска социалистическа партия. Тя стимулира това с изтеклия мандат на сегашния Висш съдебен съвет. Според нея едвам след конституирането на нов състав може да се приказва за избор на нов основен прокурор. Категорично обаче би трябвало да бъде непокътната фигурата на обвинител номер едно, съгласно Нинова. 

Изплашените от Иван Гешев, съгласно нея са побързали да го махнат и да си създадат комисия на имунитетите.

Едни нови избори няма да възпроизведат същите резултати, прави разбор Нинова: „ Мислите ли, че Политическа партия и Демократична България ще имат същия резултат по-късно изменничество? Мислите ли, че „ Възраждане “ ще имат същия резултат, откакто демонстрираха, че са подготвени на колаборация ту с ГЕРБ, ту с Движение за права и свободи? ГЕРБ сами споделят, че губят доверие. През последния месец и половина се случиха толкоз неща, че няма по какъв начин това да не е повлияло на публичното мнение “.

Българска социалистическа партия няма да поддържат бюджета на Министерството на финансите, безапелационна беше Нинова.. Тя се стимулира с разминаването във вижданията на ръководената от нея партия и тези на финансовия министър Асен Василев.

„ 4,5% за нас е рационален недостиг. Това разрешава стимулиране на развиване на стопанската система и да се компенсират най-засегнатите групи от обществото. Под 3% недостиг значи заледяване на всички приходи и увеличение на бедността. Това не е рационален метод “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР