БСП няма да подкрепи бюджета, изготвен от Асен Василев. Министър

...
БСП няма да подкрепи бюджета, изготвен от Асен Василев. Министър
Коментари Харесай

ФУРИЯ! Нинова удари по масата: БСП внасяме алтернативен бюджет. Асен Василев е заложил 2 бомби

БСП няма да поддържа бюджета, направен от Асен Василев. Министър Василев срещна сътрудниците от Бюджетна комисия с бюджета, който е подготвил. Ние няма да подкрепим този бюджет и изготвяме наш различен.
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг на партията и добави, че ще внесе различен бюджет.
„ Над милиард лв. се въртят сред служебното и постоянното държавно управление, без някой да даде логичен отговор какво се случва с тези пари, а министър Василев ги планува в бюджета като доход.
„ Предупреждаваме и споделяме, че това са две бомби, които цъкат “, добави тя.
„ Фиксацията към недостиг под 3% считаме, че не работи за хората и не е с грижа към тях. Ние предлагаме недостиг от 4%, което значи над милиард и половина повече за хората “, сподели тя.
„ Предлагаме в границите на към 800 млн. лв., тъй като въпреки всичко приказваме за половин година, своите политики в областта на стопанската система, обществена политика, районна политика и нововъведения. Всичко е насочено към деца, младежи и млади фамилии, към работещите небогати и към пенсионерите “, сподели тя.
„ Ще предложим майчинството за втората година да е колкото минималната работна заплата, медикаментите за децата до 14 години да са безвъзмездни. Тези ограничения, желая да напомня на господин Василев, че тези ограничения бяха заложени в дълготраен проект, когато бяхме с тях в коалиция “, сподели тя.
По думите й преди този момент се е одобрявало, редно и в този момент да се.
„ Искаме минималната заплата да стане 50% от междинната още от 1 юли тази година, а не от следващата година “, безапелационна е Нинова.
„ За пенсионерите – ще предложим изравняването на коефициента за една година трудов стаж и нарастване на вдовишките надбавки “, сподели тя.
По думите й остават доста съществени въпроси, да вземем за пример за преизчисляването на пенсиите.
Според нея тези въпроси не могат да бъдат решени по средата на годината.
„ Ние предлагаме рационални вероятни неща и бюджет, който е насочен към грижа за хората, само че и насочен към финансовата непоклатимост на страната “, съобщи тя.
Според нея ще има проблеми при гласуването на бюджета и то сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Тя бе безапелационна, че показания бюджет не взема решение проблемите с приходите на българите. „ Този бюджет е противообществен “, отсече водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР