БСП няма да отиде на разговори с контактната група, предложена

...
БСП няма да отиде на разговори с контактната група, предложена
Коментари Харесай

БСП няма да отиде на разговори с контактната група, предложена от ГЕРБ

БСП няма да отиде на диалози с контактната група, препоръчана от ГЕРБ. Това разгласи по време на конференция водачът на левицата Корнелия Нинова след близо 7 часа Национален съвет. 
Прочетете още
„ Не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”.Няма да се явим на диалози с контактна група, препоръчана от ГЕРБ. Отговорността за сформиране на кабинет е на ГЕРБ и партиите, които смъкнаха нашето държавно управление. Избрахме преговорен екип за другите мандати, когато пристигна време за диалози ”, изясни Нинова пред публицисти.

„ Ще сложим незабавни въпроси – таван на цени, безвъзмездни медикаменти за деца и възрастни, безвъзмездни учебници  за възпитаници до 12 клас, преизчисляване на пенсиите, минималната заплата да е 50% от междинната. Друго значимо нещо е поддръжка на енергийно бедните фамилии и отплата за стопанската система поради повишаващите се цени на енергоносителите. Ще продължим, до момента в който не въведем правова страна, ред, правила и господство на закона. Това значи правосъдна промяна. Сред останалите цели ще са опазване на здравето и обучение ”, добави Нинова.

И разгласи, че левицата ще организира конгрес на 11 и 12 февруари 2023 година поради проблемите на партията.  

„ Той ще даде нов небосвод с доста съществени решения. Трябва да се направи подготовка на нова съвременна лява партия. Трябва ни сериозна организационна промяна. Създадохме работна група, която да стартира диалози с други леви партии ", уточни още Нинова. 

Междувременно стана ясно, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова остава на поста си.  Вътрешната съпротива в партията не можа да надделее над управлението. На пленума на левицата бе признато предлагането на Нинова - да се организира партиен конгрес през февруари.

Тогава ще се разиска осъвременената стратегия на партията. 

Припомняме, че по-рано на свое заседание Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия с болшинство от 17 За и 2 въздържали се реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат присъединяване в съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия и да гласоподават на днешното съвещание. 

Пред медиите Калоян Паргов напомни, че в тази страна има закони и на никое място не се позволява оборване на правосъдно решение.

Българска социалистическа партия стартира да се трансформира в фракция, единственото значимо нещо е какво ще каже основния шаман, в тази ситуация -шаманка. Българска социалистическа партия е европейска партия, сподели Паргов.

Според Кирил Добрев петима души от Българска социалистическа партия могат да участват, само че не могат да вземат участие в гласуването.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР