БСП няма да даде и един глас за промените в

...
БСП няма да даде и един глас за промените в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП няма да даде и един глас за промените в конституцията

Българска социалистическа партия няма да даде и един глас за измененията в конституцията, съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

И акцентира, че текстовете, които плануват смяна на националния празник и хора с двойно поданство да заемат политически постове, няма да получат доверието на социалистите.

" Получихме и концепция в конституцията да бъде записано участието ни в Европейски Съюз и НАТО и да няма референдуми по този въпрос. Това е неуместно. През конституцията да забраниш на народа да се произнася е недопустимо ", сподели тя.

" Нашите гласове за нужни, за бързата процедура, само че не даваме и един глас за тези промени ", отсече тя.

На въпрос за измененията в службите и опцията това да спре разделянето на управляващите, тя разгласи, че " и двете страни - президентство и държавно управление нарушават правилото за власт власт възпира ". Според нея с назначението на служебния кабинет Румен Радев самичък е предложил и назначил шефове на служби, което нарушава правилото на правовата страна. Управляващите пък желали да изземат функционалностите на президента.

" Нито едното, нито другото е положително. Просто сега си мерят силите кой да овладее службите и кой да ги употребява за политически или други цели. Абсурдно е, че и двете страни се замерят с " посолството ". Демонстрират отвод от народен суверинитет ", разяснява Нинова.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР