БСП: Нищо лично, господин министър, но ви искаме оставкатаБСП настоя

...
БСП: Нищо лично, господин министър, но ви искаме оставкатаБСП настоя
Коментари Харесай

МВР готви спецоперации срещу нелегалната миграция и каналджийството


Българска социалистическа партия: „ Нищо персонално, господин министър, само че ви желаеме оставката ”

Българска социалистическа партия настоя в пленарната зала да бъде изслушан министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка със случаите на присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в трафика на мигранти през територията България и случаите на битова престъпност.

„ Това, че Министерство на вътрешните работи извозва мигранти, беше мотивът да ви извикаме ”, съобщи Иван Ченчев. Той се възмути, че чиновниците на реда през вчерашния ден са спасявали паднала крава в река, а няма прогрес против битовата престъпност и каналджийството.

„ Нищо персонално, господин министър, само че ви желаеме оставката ”, обърна се той към силовия вицепремиер.

Демерджиев отговори, че от януари до ноември 2022 година, съпоставено със същия интервал на миналата година, престъпността като цяло е повишена с 2,2%. В същото време разкриваемостта за този интервал се е повишила с 2,9 на 100. 

Подготвя се профилирана полицейска интервенция в народен мащаб, взаимно с прокуратурата във връзка с незаконната миграция и каналджийството. Според него концепцията е да се проведат паралелни интервенции в България и Турция, за да се ударят групите, свързани с незаконните мигранти. „ Включени са механически средства и дронове, които да следят освен придвижването на незаконните мигранти, само че и придвижването и държанието на граничните служители на реда. Конкретният случай от ранната заран на 4 януари е образец не за пробив или пропуски в полицията, а образец по какъв начин сега униформата и служебната карта не пазят никой, който прави противообществени прояви ”, разгласи Демерджиев. Той разгласи, че имат сложена цел да се оправят най-бързо с телефонните измами, незаконното лишаване на моторни транспортни средства и домашното принуждение.

По думите му лицата, които се занимават с телефонни измами, от дълго време са напуснали рамките на страната и реализират тази активност от територията на други страни. Вътрешният министър разгласи, че във връзка с незаконното лишаване на моторни транспортни средства се приготвя профилирана полицейска интервенция в народен мащаб, като ще бъде извършена в идващите 2 до 3 седмици.

Маноил Манев от ГЕРБ от своя страна съобщи, че работата на министъра била да пази предходния – Бойко Рашков. Той изясни, че проблемите в Гранична полиция са намалели откакто е бил освободен назначения от Рашков шеф.   „ Когато ви искахме оставката и когато приказвам не е персонално отношение, само че до момента в който не си правили работата по оперативните каузи, а реагирате, когато кварталния хване нещо - резултат няма да има ”.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР