“БСП не е майка, а мащеха на своите младежи, се

...
“БСП не е майка, а мащеха на своите младежи, се
Коментари Харесай

БСП е мащеха за своите младежи, заявиха от Младежкото обединение в БСП

“БСП не е майка, а мащеха на своите младежи ”, се споделя в позиция на Националния съвет на Младежкото обединяване (МО) в Българска социалистическа партия във връзка налагането на мярка за партийно влияние “изключване ” на млади социалисти. Позицията беше публикувана от пресцентъра на БСП-София.

“Партията, която постоянно е била притежател на революционни и солидарни хрумвания, на противоречие с несправедливостите и обезпечена отбрана за всеки, се трансформира в партията, която санкционира разликите с политическа гилотина ”, декларират още от младежката организация.

На 11 февруари Конгресът на Българска социалистическа партия изключи 13 делегати и удостовери изключването на Кирил Добрев. От младежката организация на партията показват, че измежду тях са петима сегашни членове на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, както и петима някогашни членове на организацията, които неотдавна към този момент не са в младежка възраст.

Сред изключените членове на нашата младежка общественост има хора със забележителни качества и политически опит, които и в този миг заемат разнообразни позиции в редица институции, се споделя в позицията. Сред тях са посочени някогашният ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Николай Бериевски, някогашният зам.-председател на организацията Атанас Атанасов, най-младият общински консултант в сегашния Столичен общински съвет и някогашен ръководител на Градския съвет на МО в БСП-София Петко Димитров, както и евродепутатът Петър Витанов, ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

В позицията Националният съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия се афишира срещу изключването на тези членове и упорства за преразглеждане на решението на Конгреса в най-кратки периоди.

В позицията се отбелязва, че участието им в партията е прекъснато без да им бъде дадена никаква опция да се защитят и да бъдат подложени на обективен развой. Записите от съвещанието, налични в медийното пространство, демонстрират, че решението е взето със подозрително съществуване на кворум и още по-противоречиво броене на гласовете в залата, което сподели явна корист при калкулацията на крайния резултат, показват от МО на Българска социалистическа партия.

Това деяние, подкрепено от огромна част от управлението на Българска социалистическа партия и персонално от ръководителя на партията Корнелия Нинова затвърди големия раздор сред управлението на партията и нейните млади членове, на които през последните дни бе преподаден “урок по смирение ”, декларират от младежката организация. Според тях посланието, което това решение е утвърдило измежду огромна част от младежите в Българска социалистическа партия, е че смелостта да мислиш друго и да го заявяваш е недостатък.

От Националния съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия приканват ръководителя Корнелия Нинова, управлението на партията и делегатите на 50-ия Конгрес, които са гласувалиха “за ” изключването на тези членове “да поправят тази неприемлива неточност в най-кратки периоди ”.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР