БСП настоява за увеличаването на минималната работна заплата от 1

...
БСП настоява за увеличаването на минималната работна заплата от 1
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП предлага европейската практика минималната работна заплата да стане 50 % от средната от 1 юли

" Българска социалистическа партия упорства за увеличението на минималната работна заплата от 1 юли от 780 на 850 лева - това наше предложение визира към половин милион българи - работещи небогати ", съобщи от парламентарната естрада през днешния ден водачът на социалистите Корнелия Нинова.
" За всички е явно, че тези хора с минимална работна заплата не могат да покрият ежедневните  си потребности и се обръщам към самозваното евроатлантическо болшинство. Казвам " самозвано " - тъй като вие сами си сложихте този етикет. Претендирате, че сте единствените прогресивни, европейци, напредничави,а всички други сме нещо останало. Та, обръщам се към ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи - ръководещото болшинство " евроатлантици " - дали почитате европейското право, европейската процедура и европейската политика? В конкретния  случай - инструкция на Европейския парламент и на Съвета по отношение на съответни минимални работни заплати в Европейски Съюз? Защото тази инструкция приказва за минимална работна заплата в размер на 50 % от  междинната и тъкмо това предлагаме ние от Българска социалистическа партия ", акцентира Корнелия Нинова.
" Та, уважаеми " евроатлантици " в кавички - непрекъснато ще ви го повтаряме, почитате ли европейското право, процедура, апели и предпочитание на прогресивните европейски нации да се борят с с бедността и неравенствата или вашият евроатлантизъм  се свежда до джендър идеология и война, и е заслон за обири и корупция? Смятате, че като сте си поставили този заслон - " ние сме евроатлантици и не можете да ни закачате " - зад този заслон можете да правите  всичко друго ", обърна се към ръководещите водачът на социалистите и ги прикани този път да приложат европейското право, практики и предпочитание на европейските нации - минимална заплата да е 50 % от междинната, в този момент и незабавно, от 1 юли - 850 лева за 500 000 работещи небогати. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР