БСП направи огромна грешка, тиражирайки недоказани обвинения за целия строителен

...
БСП направи огромна грешка, тиражирайки недоказани обвинения за целия строителен
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: БСП направи огромна грешка

БСП направи голяма неточност, тиражирайки недоказани обвинявания за целия строителен отрасъл. Това разяснява ръководителят на районната парламентарна комисия Искрен Веселинов /Обединени патриоти/ пред публицисти в Народно събрание.

Затова, съгласно него, недоволството на строителите е основателно. Всички ние като представители на политиката в България би трябвало доста да внимаваме, когато изричаме мощни думи във връзка с дефинира браншове от стопанската система, тъй като те основават брутен артикул, претовареност и желанието ни да се представим като радикални борци за някаква истина постоянно може да заплаши бизнеса и работните места, изясни Веселинов.

Като експерт, чиято трудова биография е обвързвана със системата на пътищата, той беше безапелационен, че множеството от тях се построяват според нужните стандарти.

В същото време има голям брой проблеми, които дават отражение върху качеството на пътищата, само че в огромна степен са предпоставени от нелогични, неправилни, административни решения, не отхвърли Веселинов. Типичен образец, по думите му, е некачественият надзор върху материалите. Незаконният рандеман на материали беше криминализиран преди две години, напомни той.

Председателят на районната комисия изрази вяра този вид акции против браншове от българския бизнес да нямат за цел фактически неглижиране на родните компании и възхода на огромни непознати компании, които да употребяват български за подизпълнители.

Твърденията на левицата, съгласно него, са нелепи, тъй като няма норматив по света, който да разреши оценка на качеството на строителството все още с това отпреди 10 години.Очевидно, разяснява Веселинов, левицата ще би трябвало по различен метод да си взема решение вътрешните проблеми, няма да може да бъде потвърдено некачественото строителство от времето на Сергей Станишев

Искрен Веселинов не е срещу концепцията на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева за основаване на работна група от депутати-специалисти в сектора, която да предложи промени в законодателството в помощ на строителите. Но, добави той, ние като районна комисия работим много сполучливо с Камарата на строителите в България, огромна част от техните оферти намират отражение в нашите планове за закони и считам, че ние умерено можем да свършим тази работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР