БСП изведнъж се е оказала в лагер на промяната, а

...
БСП изведнъж се е оказала в лагер на промяната, а
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Възможно да влезем в спирала от избори

Българска социалистическа партия внезапно се е оказала в лагер на смяната, а не в лагера на статуквото. Това обаче няма да им донесе добър избирателен резултат. Това разяснява социологът Евелина Славкова в предаването „ Денят онлайн ".

„ Българска социалистическа партия може да се окаже 4-5 политическа мощ. Ако съумеят да съберат 200-250 000 гласа, ще е похвално ", сподели Славкова.

Според нея аргументите за това са няколко.

„ Очевидно те не притеглят външна страна. От друга страна - това, че ще гласуваме единствено с машини, също ще отблъсне част от електората им. Темата с Коронавирус занапред ще се развива. Възрастните хора, главен електорат на Българска социалистическа партия, ще се опасяват да отидат да гласоподават ", сподели Славкова.

Не на последно място било и обстановката с вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, която желае да смъкна Нинова от поста ръководител.

В предизборната акция ще е необичайно по какъв начин Демократична България ще изясни на гласоподавателите си обединението с Българска социалистическа партия, смята социологът.

Разбира се, че може да се повтори повторно такава коалиция. Но действително нито Политическа партия, нито Българска социалистическа партия, нито Демократична България ще имат такава тежест в идващия парламент ", счита още Славкова.

Повишаване на поддръжката се следило при „ Възраждане ", сподели Славкова. Подобно нещо - партия в Народно събрание да събира позитиви, било доста рядко.

Социолозите наблюдават с интерес и какво ще се случи с плана на Стефан Янев.

Евелина Славкова счита, че е допустимо да влезем в серпантина от избори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР