БСП има нулев шанс да реализира този мандат. Това заяви

...
БСП има нулев шанс да реализира този мандат. Това заяви
Коментари Харесай

Политолог: БСП ще има още по-нисък резултат на следващия вот, ще продължи да ерозира и доверието към президента

БСП има нулев късмет да осъществя този мандат. Това съобщи пред БНР доцент Милен Любенов, който е лекар по Политология и учител по Политически науки в СУ. „ Президентът връчи мандата на партията, която има минимален късмет. Върви се към официално привършване на процедурата, разформироване на Народно събрание и насрочване на предварителни парламентарни избори “. БСП ще получат още по-нисък резултат на идващите избори, предвижда той пред. 

Без промени в партиите, тъй че да изведат лица, които да работят за по-широко доверие, няма да излезем от рецесията, безапелационен е политологът. Президентът е главен фактор в българската политика към този момент месеци наред, уточни той. 
„ Радев влезе във война с съвсем всички политически партии. Недоверието към този момент надвишава доверието към него в проучванията на съвсем всички организации. Очаквам доверието към президента да продължи да ерозира. Той можеше да бъде по-активен фактор и да спомага повече за сформиране на държавно управление. Вместо това влизаше в пререкания с някои от партиите, употребявайки крайни избрания. Това не способства за стабилизиране на политическата обстановка “.

ГЕРБ играе двойнствена игра, твърди доцент Любенов. „ Казват, че вършат старания за основаване на държавно управление и не желаят министри. Но и преди абсурда с Nexo се пробваха да заформят друг-с британеца, търсен за тероризъм. Очевидно е, че ГЕРБ желае да отиде на предварителни избори. Мислят си,че ще ги завоюват с висок резултат “. Политологът не мисли, че Демократична България щяха да съумеят да осъществят третия мандат. „ Това означаваше ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те не биха подхванали такава убийствена стъпка. Щяха да изгубят доста. Политическа партия нямаше да влязат в такава коалиция “. Той предвижда, че абсурда с Nexo евентуално ще се употребява в границите на идната предизборна акцията.

Трябва да се промени нещо в партиите от демократичното пространство, изясни още доцент Любенов. „ Политическа партия и Демократична България да се явят дружно на избори е едно такова решение. Ако бъде разрушено статуквото в огромните градове на страната, това ще бъде тежък удар за ГЕРБ. Те се пробват да разделят Демократична България от Политическа партия “ Ако президентът искаше да раздели Демократична България от Политическа партия, щеше да връчи мандата на Демократична България, сподели още той. Доц. Любенов не изключва опцията през тази година да отидем два пъти на парламентарни избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР