БСП има конкретни предложения в своята предизборна платформа. Това са

...
БСП има конкретни предложения в своята предизборна платформа. Това са
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Безплатните лекарства и учебници за деца са основен приоритет за БСП



„ Българска социалистическа партия има съответни оферти в своята предизборна платформа. Това са безплатните медикаменти за децата до 14-годишна възраст. Ние имаме детайлно създадена стратегия, която ще представим пред нашите възможни сътрудници след изборите. Много ясно декларирахме, че ограниченията в областта на опазването на здравето са надалеч от ефикасни и хората не са задоволени от тези неща. “ Това съобщи лидерът на „ Българска социалистическа партия за България “ в 9 МИР Кърджали и втори в листата на 1 МИР Благоевград проф. Георги Михайлов в ефира на БСТВ.
По отношение на опазването на здравето той разяснява, че би трябвало да търсим управническо и законотворческо решение, което обгръща всички сфери. „ На първо място това е финансиране и ръководство на здравната система. Търговските сдружения дават единствено недостиг. Задълженията на здравната система сега са близо 800 млн. лв.. Вижда се, че системата е дебалансирана и избрани групи от хора имат чисто персонални, а не държавни ползи. Ние може отлично да уредим здравната система, само че е значимо и да има кой да работи. Статистиката демонстрира, че имаме задоволително лекари на глава от популацията, само че междинната възрасат на работещите в системата е доста висока. Ние би трябвало да задържим фрагментите със стимулация на тяхното кариерно развиване “, безапелационен е лидерът на листата в Кърджали за проблемите в опазването на здравето и ограниченията за тяхното решение.
„ В Кърджали и региона, където живеят 150 хиляди души има единствено 5 болнични лечебни заведения. Тоест, районните проблеми би трябвало да се вземат решение незабавно – във връзка с фрагментите. Друго значимо е промяната в региона на лекарствената политика. Не може да има 10 хиляди обитаеми места без аптечни пунктове. Каква Европа е тази, в която нямаме елементарен достъп до медикаменти и лечебни заведения? “, заключи Георги Михайлов част от проблемите на Кърджали и района.
Като проблеми в страни от опазването на здравето той разяснява, цялостното обезлюдяване на района, както с проблематичното водоснабдяване. „ Ние сме помолили да създадем една полемика в самия град и сме поканили всички партии. Не става дума да си търсим недостатъци едни на други, а да създадем всичко този край да върне своята усмивка “, посочи претендентът за депутат.
В умозаключение проф. Георги Михайлов съобщи, че хората би трябвало да гласоподават с бюлетина номер 28 по разбиране. „ Защото Българската социалистическа партия остана вярна на тях в тежките моменти от нашата история. В моменти на международна политическа рецесия, боен спор и редица други доста съществени рецесии. Българска социалистическа партия е партията на бъдещето, а тези избори са стълкновение сред предишното и бъдещето. Затова призоваваме всички да гласоподават с бюлетина номер 28 “, приключи той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР