БСП и Възраждане призоваха колегите си в Народното събрание да

...
БСП и Възраждане призоваха колегите си в Народното събрание да
Коментари Харесай

Партиите искат затягане на контрола по пътищата и по-високи санкции за нарушителите

БСП и " Възраждане " приканиха сътрудниците си в Народното събрание да прегледат оптимално бързо измененията в Наказателния кодекс, които анулират условната присъда и отстраняват паричната гаранция за пияни и дрогирани водачи. Завишаване на глобите и стягане на контрола по пътищата, към това мнение се сплотиха всички парламентарни партии.

Първият законопроект в правната комисия на 49-тия парламент са промени в Наказателен кодекс, предвиждащи по-тежки наказания за причинителите на пътни катастрофи. Проектът е импортиран от левицата.

" Мерките са в това число лишаване на имущество, да няма условни присъди и всичко, което ще способства до това хората да карат пили, дрогирани и да ставаме очевидци на това, което се случва през последните месеци. Това е неуместно. Така че желаеме законът по най-бързия метод да влезе в правна комисия. По опция още тази седмица и другата да влезе в пленарна зала ", сподели Борислав Гуцанов - ПГ на " БПС за България ".

От ГЕРБ-СДС обявиха, че ще поддържат всяка законодателна самодейност за понижаване на пътните катастрофи. От Политическа партия и Демократична България подсетиха, че в битката против пътните извършители би трябвало да се включат всички институции и цялото общество.

" Трябва час по-скоро контролът да бъде засилен и то като приказваме за надзор, става въпрос за справедлив надзор, в смисъл, в който се ползват механически средства, които изключват субективния фактор. Съвместно със СОС и нашата ПГ работим по законопроект, с който да дадем опция на общините да конфигурират такива механически средства. Естествено " Пътна полиция ", на база на техните данни да постанова санкциите, тъй че ще отворим една опция на общините да влагат в пътна сигурност на територията, на която те имат пълномощия ", сподели Младен Маринов - ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Изпълнителната власт може да направи ужасно доста. Местната власт, общини, кметове, общински препоръки също би трябвало да се включат в тематиката. Те не могат да стоят пасивно и да чакат някой да одобри закони. Съдебната власт - обективни присъди, по-бързи решения, тъй като хората желаят правдивост и не на последно място - обществото би трябвало да се включи в тази битка ", сподели Настимир Ананиев - ПГ на " ПП-ДБ ".

От " Възраждане " упорстват за 2 съществени ремонти в Наказателен кодекс, които бяха импортирани и в предходния парламент да бъдат прегледани и от настоящето Народно заседание.

" Ако ние не повишим фрапантно глобите " отнемане от независимост " и продължим да гледаме тези смехотворни наказания, които сега се дават, от обществото ще има това подозрение, че този или оня бил човек на еди кой си, татко на еди кого си и не получават съответни санкции ", сподели Петър Петров- ПГ на " Възраждане ".

От Движение за права и свободи приканиха да не се прави политически популизъм от човешките нещастия.

" Ако има потребност от промени в закона, дано да не е на парче, а да се направи повсеместен обзор на закона, с специалисти, умерено, постепенно, без да се бърза, а не за всеки съответен мотив, отново някой да яха мотива, да яхва непознатата покруса и да развива някой частен партиен популизъм ", сподели Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи.

От Има Такъв Народ се оповестиха за драконовски ограничения против нарушителите по пътищата.

" Че страната би трябвало да бъде безкомпромисна в това отношение. И това става с тежки, рестриктивни закони, които, в случай че има болшинство в това Народно събрание, би следвало да одобри ", сподели Станислав Балабанов - ПГ на Има Такъв Народ.

Само през април са станали 439 тежки произшествия с 27 починали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР