БСП и в опозиция, и в управление предлага политики за

...
БСП и в опозиция, и в управление предлага политики за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Младите до 26 г. трябва да бъдат освободени от данък върху дохода

БСП и в съпротива, и в ръководство предлага политики за младите, ще ги предложим още веднъж, съобщи Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ от парламентарната естрада
Странен ден е през днешния ден. Много шокови неща се чуха в тази зала. Първо, от ГЕРБ споделиха, че нямаме демографска рецесия и „ няма драма “ с демографския въпрос в България. Най-бързо изчезващата нация, с най-висока смъртност, с най-ниска раждаемост, с мнение, на всички специалисти и политици, че изчезваме като нация – и през днешния ден от „ ГЕРБ-СДС “ афишират, че нямаме никакъв проблем с демографията.

От „ Демократична България “ пък занапред желаят да вършим разбор какво е положението на демографията в България. За десетина минути съумях да намеря информация за 43 броя разбори от всевъзможни институции. Ако имаше повече време, несъмнено щях да ги докарам до 100. 30 години вършим разбори и тактики и в този момент ще създадем още един, с цел да установим, че все по-бързо изчезваме като народ, а вие тук решавате този проблем даже да не го разясняваме, камо ли да го решаваме.

Чу се изявление, че левите партии в никакъв случай не предложили понижаване на налози и понятието „ ляво-дясно “ – тотално сбъркано. Значи нямаме демографска рецесия, не знаете що е ляво, що е дясно и кой какво прави в света. „ Европейски партии “ настояват, че на никое място в Европа няма такова нещо, макар че сътрудника Гечев даде образци по какъв начин в Европа се грижат за своите млади.

„ Продължаваме промяната “, които „ Добър ден “ да им кажеш, споделят „ Ние сме младите, новото потомство и готините “, само че през днешния ден не желаят да приказваме за младежка политика.

Последната теза, която се чу – това било популизъм и в този момент Българска социалистическа партия се сетила за младежка политика. Някои от вас може да са се сетили в този момент, Българска социалистическа партия тези правила ги изповядва от десетки години. По време на 12-годишното ръководство на ГЕРБ сме внесли 18 закона, касаещи младежка политика. Това значи поредност по време на съпротива. По време на ръководството осигурихме безвъзмездни детски градини, майчинството се усили колкото е минималната работна заплата, данъчни облекчения за младежи, стипендии в учебните заведения и висшите образователни заведения, обвързване на образованието с стопанската система посредством стипендии за студенти и по-късно тяхно обвързване да работят във компаниите, с цел да има стопанската система фрагменти. Системна, кардинална, поредна и загрижена за младостта на България политика организира Българска социалистическа партия и в съпротива, и в ръководство.

А в този момент, когато не се знае кой е съпротива, кой е ръководство в тази зала, ние продължаваме да бъдем тъкмо толкоз кардинални и поредни. Младите до 26 години би трябвало да бъдат освободени от налог върху приходите.Та нали с вашите гласове приехме безплатните учебници до 12-ти клас? С вашата поддръжка приехме 300 лева еднократна помощ за децата от 1-ви до 4-ти клас. Какво става през днешния ден? Как по този начин до през вчерашния ден имахме цялостна поддръжка по тези обществени ограничения, даже с цялостно единогласие, през днешния ден поврат на не знам какъв брой градуса и дори недопускане на въпроса за обсъждани, тъй като не бил по предмета на законопроекта? Хайде, апелирам ви се. С процедурни хватки да пренебрегнете един от най-важните въпроси на България – младежката политика, грижата за младежите, която е хоризонтална – тя е и здраве, и обучение, и стопанска система, и престъпност, в случай че желаете, тъй като част от тях бягат поради несигурната среда. Това е голям систематичен проблем, който изисква дълготрайна и поредна политика, не зависи от конюнктурни хрумвания, не зависи от ретро диалози от преди 70-та година – това е диалог за бъдещето, не за предишното. И изисква в най-висока степен на държавническо държание и отговорност.

Обръщам се към вашата съвест, помислете какво направихте през днешния ден. Защото ще би трябвало да вземете решение в идващите дни какво вършиме, защото ние, като професионално готова партия, като депутати с опит и като поредни хора и политици, тези оферти сме ги внесли сред първо и второ четене по удължителния закон на бюджета. Защото по този начин се прави – като предлагаш нещо, предлагаш от кое място да се финансира и по какъв начин да се направи. Това, че през днешния ден затворихте тематиката, не значи, че я затваряте въобще. Следващата седмица ви призоваваме по закона за бюджета да извършен виновен и държавнически диалог и да вземем вярното решение за младежите на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР