БСП и ПП обсъждат бюджета, искат минималната заплата да е

...
БСП и ПП обсъждат бюджета, искат минималната заплата да е
Коментари Харесай

БСП и ПП обсъждат бюджета, искат минималната заплата да е 50% от средната


Българска социалистическа партия и Политическа партия разискват бюджета, желаят минималната заплата да е 50% от междинната. Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “ приканиха служебния кабинет да внесе проектобюджет за 2023 година

Служебният кабинет не внесе предложение за бюджет, а за удължаване на настоящия, но това значи замразяването на приходите в условия на растящи цени.
Затова предлагам парламентарните групи
да внесат оферти, които да се одобряват сред четенията. Предлагаме минималната работна заплата да е 50% от междинната, тоест 850 лв., да се запазят ваучерите и да не се понижават от 200 лв.. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова на среща с представители на „ Продължаваме промяната “ за предложенията за бюджета за следващата година.
Втората група, към която сме се насочили,
са децата, младежите, младите фамилии – безвъзмездни медикаменти и учебници за децата, коства 180 млн. Да създадем по този начин младите до 26 години да бъдат освободени от приходите. Това е най-трудният интервал за един младеж, като почнат работа да не търсят реализация в чужбина, съобщи Корнелия Нинова.
Българска социалистическа партия оферират еднократна помощ за учениците – по 300 лв. до 12-и клас.


Кирил Петков съобщи, че политическата непоклатимост е значима, но не може да се обвързва политиката с решаването на действителните проблеми на хората.
По думите на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “
полемиката би трябвало да се случи в този момент. От Политическа партия оферират 860 лева МРЗ и да се продължи политиката за актуализация и повдигане на пенсиите, което беше стартирано от кабинета „ Петков “. От Политическа партия и Българска социалистическа партия се сплотиха, че нищо това не би трябвало да зависи от реализирането
на мандатите за сформиране на ново постоянно държавно управление.
Петков също по този начин прикани служебният кабинет да внесе нов проектобюджет, по този начин както е по закон.

„ Трябва да търсим разновидности за понижаване на държавния дълг, тъй като дългът е индикативен за това по какъв начин се развива страната ни. Бюджетният недостиг също би трябвало да бъде понижен, само че в случай че имаме подобен от 3,7% не считам, че ще има забележителен проблем за страната ни, тъй като България поради спешната уация сега, множеството средства ще са в интерес на жителите ”, съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия.
“Ние би трябвало да заложим по-ниска инфлация в страната,
тъй че би трябвало да разработим тактики за нейното понижаване. По отношение на Брутният вътрешен продукт, прогнозите на множеството аналитични центрове демонстрират, че че множеството страни от Европейски Съюз ще влязат в криза, сега ние сме и една от страните с най-ниско Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, тъй че в умозаключение ние би трябвало да следваме трендовете и политиката в Европейски Съюз, да разработим проекти по какъв начин да вървим напред към най-развитите страни в съюза. ”, разяснява още Гечев.
Георги Гьоков посочи, че на база на напъните на
предходното държавно управление е допустимо минималната работна заплата да стигне до 850 лева, както и необлагаемият най-малко в размер на линията на беднотия да стане 504 лева “Освен тези ограничения, желаеме еднократната помощ при раждане на първо дете да бъде 500 лева, при второ 1000 лева трето- 1 500, а за майки-студентки – 8 500 лева
Предлагаме и еднократна помощ от 300 лева
за всички деца от 1 до 4 клас., тъй като всяка една страна би трябвало да може да поеме разноските на най-малките за началото на образователната година. ”, изясни още Гьоков.

Асен Василев изясни, че има огромно съвпадане сред препоръчаните политики. “Както предходната година успяхме да понижим бюджетния недостиг, по този начин и тази сме на път даже да понижим упования подобен. Трябва да забележим диалози с парламентарните партии по отношение на
макропараметрите, по-късно да остойностим
политиките и да предвижим декларация към държавното управление за същинския бюджет, тъй като сега този бюджет не е подобен. ”, разяснява още Асен Василев.
Андрей Гюров също от Политическа партия изясни, че към този момент партията е входирала такава декларация в Народно събрание, служебният кабинет да създаде нов бюджет, както и че чака поддръжката на Българска социалистическа партия за нейната поддръжка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР