БСП е водена от разбирането, че само едно редовно правителство

...
БСП е водена от разбирането, че само едно редовно правителство
Коментари Харесай

Данчев: Само редовно правителство може да отстрани модела ГЕРБ

" Българска социалистическа партия е водена от разбирането, че единствено едно постоянно държавно управление може да докара до трайна смяна, която да в профил модела на ГЕРБ. Ние показахме, че имаме нужния опит и познание. Другите партии, които се нарекоха партии на митинга, не демонстрираха тази отговорност и отхвърлиха да вземат участие в диалози за актуализацията на бюджета “, разяснява по Дарик радио депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Той напомни, че Българска социалистическа партия постави старания за диалози по политики с всички вероятни политически сили. „ Със сигурност никой не е имал по-добър късмет от Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление. Бяхме упрекнати от сътрудниците от Демократична България, че си вършим политически пиар с опитите ни да създадем държавно управление. У партиите на митинга липсва опит и експертиза в работата им в Народното събрание “, добави Данчев.

„ Опитът за смяна в правосъдната система се трансформира в замяна. Безотговорно бе от страна на „ Демократична България “ да откажат диалози за бъдещето на страната ни, актуализация на държавния бюджет, приходите на най-уязвимата групи в обществото ни и опцията да се дадат средства на обособени институции, които да подсигуряват по-леко прекосяване през икономическата рецесия. Българска социалистическа партия сподели, че умее да води такива диалози намерено, почтено и пред очите на всички български жители. Българска социалистическа партия имаше най-хубав късмет в потреблението на третия мандат и направихме всичко допустимо да го осъществяваме, само че той беше неодобрен от Има Такъв Народ “, уточни той.

„ Финалното мнение за нарастване на пенсиите не е най-хубавото, само че сигурно е повече, в сравнение с оферираше служебното държавно управление и е по-добро от това да няма актуализация. След нова година пенсионерите ще получат актуализацията, за която стана въпрос - минимална пенсия в размер на 370 лева и оптималната 1 500 лева Ние настоявахме това да се случи от октомври тази година. Благодарение на напъните и на Българска социалистическа партия, в актуализацията на бюджета откриха изражение доста политики, които служебното държавно управление не бе заложило. Не приказваме единствено за нарастване на пенсиите, а и нито дума за помощ за туристическия и транспортния бранш, за общините и дребните обитаеми места ", съобщи Димитър Данчев.

На питането на какво се дължи въпросният панаир към актуализацията на бюджета, Данчев отговори: " Експертиза сигурно не липсва, в Народното събрание има стойностни сътрудници, които имат опит и схващане за това по какъв начин се прави бюджет и актуализацията му, само че липсваше политическо схващане, че с цел да се направи една актуализация е належащо ясно болшинство. Българска социалистическа партия предизвести, че в случай че не се сформира такова болшинство е допустимо да се стигне до образуване на помощни болшинства и не красиви подиуми на политическо наддаване. Единствените, които смятаха, че няма потребност от актуализация бяха сътрудниците от ГЕРБ. Актуализацията бе неизбежна и на процедура заложена още при съставянето на бюджета за 2021 година Жалкото е, че служебното държавно управление в в началото оферти вид не беше планувало актуализация за доста от обществените и икономическите сфери в страната. Благодарение на Българска социалистическа партия повече средства ще получат и майките, и родителите, които отглеждат своите деца сред първата и втората година.
Увеличението от 380 лева на месец стана на 650 лева “.

Данчев изясни каква е позицията на Българска социалистическа партия преди новите избори и за какво е имало известно напрежение, обвързвано с възможната политическа партия на двама министри, излъчени от служебния кабинет: " За нас в най-малка степен може да има напрежение от основаването на групировка от хора, които несъмнено не са от левия набор. Те самите се дефинират като десни и демократично мислещи. На мен ми хареса изявлението, което направи президентът в последните дни, че той в никакъв случай няма да отстъпи от левите хора в България. Ако някой се пробва да краде хора от Българска социалистическа партия, то би трябвало да бъде сигурен, че ще остане измамен в упованията си, тъй като Българска социалистическа партия е партия на 130 години и за тези години се е сблъсквала с разнообразни политически опити да бъде изкарана от строя. Това няма да се случи и този път “, акцентира Данчев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР