БСП е с условие за регистрация в началото на пленарните

...
БСП е с условие за регистрация в началото на пленарните
Коментари Харесай

БСП постави условие за работа в парламента - оставката на Валери Симеонов

БСП е с изискване за регистрация при започване на пленарните съвещания - оставката на Валери Симеонов; Движение за права и свободи още веднъж упорстват, че кворумът е ангажимент на ръководещото мнозинство; от ГЕРБ предложиха хората да гледат, да видят кой идва на работа; за Волен Сидеров ( " Обединени патриоти " ) проблеми с кворума е имало и преди. Така представителите на политическите сили в Народното събрание разясниха пред публицисти обстановката с регистрацията през днешния ден сутринта при започване на пленарното съвещание.

Българска социалистическа партия няма да се записва за нито едно пленарно съвещание, до момента в който Валери Симеонов не подаде оставка, разгласи Крум Зарков от левицата. Така социалистите се солидаризирали с настояването на майките на деца с увреждания, чиито палатки към момента са пред постройката на Народно събрание, вицепремиерът да бъде освободен от поста. Решението било взето нощес на съвещание на парламентарната група и не било в съгласие с Движение за права и свободи.

Зарков съобщи, че Симеонов дава отговор и за Държавната организация за българите в чужбина, където избухва следващият за това ръководещо болшинство корупционен скандал. Затова Българска социалистическа партия упорства за дълбочинно следствие освен на съответните обвинени, само че и на всички техни политически връзки и покровителства. На тази база ще бъде направена и позицията на партията.

Според Йордан Цонев (ДПС) болшинството да си обезпечава кворум, по този начин сподели господин Борисов, не сме водили диалози с Българска социалистическа партия. Дали повода да не се записват през днешния ден е Валери Симеонов - той отговори, че въпросът е риторичен.

Тези, които упорстват да се одобряват бързо законите, в това число и за майките, изгубиха един час на Народното събрание, ще го прежалим, само че хората да гледат, да видят кой работи и кой - не, изиска Тома Биков от ГЕРБ. Нямаме информация дали Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще дойдат на работа, благодарим на Спас Панчев (нечленуващ в ПГ), че е пристигнал на работа.

Самият Панчев изясни, че задачата на депутатите е да работят, а не да стоят отвън пленарната зала. По думите му, има доста законодателна работа, ноември е значим, тъй като ще се гледа бюджетът. С моя глас през днешния ден има кворум, означи той, само че добави, че това не би било определящо, в случай че всички депутати на ГЕРБ и " Обединени патриоти " са били на мястото си.

Председателят на ПГ " Обединени патриоти " Волен Сидеров във връзка с сложния кворум през днешния ден разяснява, че това се е случвало и различен път.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР