БСП е против предложението на Висшия съдебен съвет районни съдилища

...
БСП е против предложението на Висшия съдебен съвет районни съдилища
Коментари Харесай

Нинова: Нескопосано е предложението районни съдилища да станат териториални

БСП е срещу предлагането на Висшия правосъден съвет районни съдилища страната да се трансфорат в териториални. Това съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова и добави, че сходно решение каса 57 съдилища в страната.

„ Предложението регистрира само цифри и статистика за натовареността на съдилищата, без да взема поради социално-икономическите, демографските и инфраструктурните проблеми. Това решение в 57 общини визира 480 хиляди българи “, сподели Нинова.

Според нея по този начин ще се затрудни достъпът на българските жители до правосъдната система. Тя даде образец със Смолян, където от пет съдилища, ще остане едно. Нинова съобщи, че за нея това предложение е политическо.

„ Това предложение е нескопосано и несвоевременно. Най-малкото, тъй като то изисква промени в над 20 закона. В отчета, показан във Висш съдебен съвет, се цитират промени в Закона за правосъдната власт, Наказателно-процесуален кодекс, Граждански процесуален кодекс. Извън тях ще би трябвало да се трансформират над 20 закона – от Кодекса на труда до Закона за водите. Не може такова нещо да се прави в отсъствието на парламент “, безапелационна беше Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че партията ѝ ще се опълчи на това предложение. По думите ѝ служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов също не поддържа тази концепция за промяна. Тя добави, че членове на левицата в цялата страна ще се включат към митингите против смяната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР