БСП е първата партия, която официално обяви, че няма да

...
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи предложения кабинет на Трифонов

БСП е първата партия, която публично разгласи, че няма да поддържа оферти кабинет и ограничения на Слави Трифонов. Новината пристигна на конференция в " Позитано " 20 от водача на левицата Корнелия Нинова. Според нея нито един приоритет на левицата не участва в ограниченията и лицата показани от Трифонов, нито в стила им на показване. " Без разговор. Вместо от джипката, от фейсбук. Не сме се борили толкоз години, с цел да сменяем един властнически модел с различен ", подлага на критика Нинова изказването на Трифонов преди изборните резултати даже да са публични. " С този метод, без парламентарна поддръжка, не се дава непоклатимост, прогнозируемост на ръководството, не се дава гаранция за хората. Няма да подкрепим ", добави Нинова.

На 25 юли ще бъде призован пленум на Националния съвет на Българска социалистическа партия, необятното управление на левицата. Изпълнителното бюро на Нинова ще предложи, в случай че се стигне до връчване на трети мандат президентът Румен Радев още веднъж го даде на левицата, Българска социалистическа партия да се опита да сформира кабинет. " Ще стартираме открити транспарантни диалози с други партии. Ще представим национални цели на масата и ще опитаме да предложим кабинет. На трети избори да се върви в този момент би било голямо тестване за страната, поради това, което ни чака наесен ", сподели Нинова. Българска социалистическа партия няма да поддържа и кабинет на ГЕРБ с втория мандат.

Засега Българска социалистическа партия е единствената партия, която публично и ясно споделя, че няма да поддържа оферти от Трифонов кабинет. Представители на " Демократична България " и " Изправи се, мутри вън! " подлагаха на критика остро метода, по който се случиха нещата, а от изявленията остава чувството, че и те по-скоро няма да поддържат кабинета на Има Такъв Народ. Все още обаче очевидно избират да изчакат и да не обличат настоенията в публични и безапелационни позиции. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също на няколко пъти избегна пряк отговор на въпроси на публицисти на пресконферецниите си през днешния ден и вечера. А Движение за права и свободи към този момент не разясняват.
Четири правилото за Българска социалистическа партия
Слави Трифонов е използвал гнева на митинга и го е приватизирал за следващ политически опит, счита Нинова. " Като че ли сегашният модел се задълбочава. Ще дам съответни образец - вместо да се продължи положителното направено от служебния кабинет, единствената държавна банка да се преструктурира по този начин, че да помогне на междинния и дребния бизнес, който съществено се нуждае от помощ, банката се предлага за приватизация. Сигурно към този момент е решен и кой ще е купувачът ", счита Нинова. Тя дефинира концепцията за концесиониране на автомагистрали като отбрана на частни ползи.

Нинова подлага на критика Трифонов и за незадоволителната поръчка за промяна в правосъдната система - закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата участва и в програмата на Българска социалистическа партия, само че съгласно Нинова единствено по себе си не е задоволително, макар че и водачът на Българска социалистическа партия не навлезе в подробност какво още би трябвало да се направи, нито загатна фигурата и ролята на основния прокурор по време на конференцията. Вместо тях Нинова уточни неналичието на битката с монополите, вместо която " остарели лица от прехода са се захванали да вършат новия модел ".

Според водача на Българска социалистическа партия изложената от Слави Трифонов визия за ограничения е частична и от нея отсъстват ограничения за обществените проблеми, каквито са заложени в програмата на Българска социалистическа партия - преизчисляване на пенсиите, покачващи се цени на тока и парното и смяна в моделите на опазването на здравето и образованието. На въпрос на публицист Нинова отговори, че концепциите на " ИТН " са идеологически несъвместими с концепциите на Българска социалистическа партия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР