БСП е партия на протеста, не по-малко от другите.. Истината

БСП е партия на протеста, не по-малко от другите.. Истината ...

Крум Зарков: Вярвам, че БСП ще повиши резултата си на нови избори

"БСП е партия на протеста, не по-малко от другите.. Истината е, че този парламент загуби шансове да просъществува и да създаде мнозинство, именно в деня в който другите партии решиха да пришият към ГЕРБ и ДПС. Това пришиване не взема предвид усилията, които положихме през последните четири години и това доведе до невъзможност за създаването на една широка коалиция без ДПС и ГЕРБ." Това каза в интервю за Нова телевизия , член на Изпълнителното бюро на БСП.
Той допълни, че БСП се е обърнала добронамерено, особено към "Има такъв народ", която действително имаше реалистична възможност да формира такава коалиция, без да претендираме за постове и министерски места. Това беше отхвърлено, а и другите партии побързаха да отхвърлят тази възможност."

 Крум Зарков: Заявката за подкрепа на правителство на Слави Трифонов е непремерена Крум Зарков: Заявката за подкрепа на правителство на Слави Трифонов е непремерена
„Заявката за подкрепа за правителство на Слави Трифонов е непремерена. Трябва да запазим достойнство, като заявим политическите т...
"Отиваме на нови избори и колкото по-голям резултат резултат постигне БСП, толкова по-голям шанс има да излезем от политическата криза. При всички случаи ще бъдем в нова ситуация. Резултатът не може да е точно същия. Аз вярвам, че БСП ще повиши резултатите си.", каза още Зарков и допълни, че "не трябва отново да се вкарваме в този капан, в който всеки плюе другия. Не трябва да изгориш всички мостове. Не е нужно да плеснем с ръце и да правим някакви коалиции."
Според него е нужно "всяка партия партия да припознае легитимния интерес на избирателите на другата партия. Има едно условие - то е без ГЕРБ - това е условието, което е базата на онези хора, които бяхме за промяната и чийто глас беше: "БСП вътре в парламента."
По думите му не бива възрастните да бъдат подценявани при машинното гласуване.

Източник: actualno.com