БСП дава на прокуратурата министъра на икономиката Никола Стоянов заради

...
БСП дава на прокуратурата министъра на икономиката Никола Стоянов заради
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Министърът на икономиката и индустрията трябва да бъде спрян

Българска социалистическа партия дава на прокуратурата министъра на стопанската система Никола Стоянов поради бент. " Огоста ". Това излиза наяве от пост в профила във Фейсбук на водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов би трябвало да бъде спрян. Инвестиция във фотоволтаици върху язовир " Огоста " е рискова и с непредсказуеми последствия. Министърът не отговори свястно на нито един мой въпрос в парламентарния надзор. А те са:

1. Знае ли, че язовир " Огоста " е в листата на обекти, значими за националната сигурност?

2. Знае ли, че е в листата от 414 язовира, криещи заплаха и се нуждае незабавно от ремонт.

3. Има ли позволение от притежателя, Министерство на земеделието и Явор Гечев, за създаване на слънчев парк в непозната благосъстоятелност?

4. Има ли мнение на Министерство на околната среда и водите за влияние върху околната среда?

5. Има ли мнение на ЕСО по какъв начин ще бъде присъединена тази мощ и по какъв начин ще се изнася за Германия?

6. Министерски съвет вземал ли е решение за тази инвестиция?

7 Става ли въпрос за лобизъм и корупция? ", написа Нинова.

Според водача на Българска социалистическа партия отговорите на министъра в парламентарната комисия са били шокиращи. „ Според него той е провел диалози, подписал е някакъв ангажиращ документ с немски вложител и в това време съобщи, че занапред ще разгласи конкурс и всички искащи компании могат да вземат участие. Каза, че Държавната консолидационна компания ще направи ремонт на стената, само че в това време ни увери, че това е ангажимент на немската компания. Не отговори каква ще е изгодата за България, защото цялото създадено количество сила ще се изнася за Германия ", твърди Корнелия Нинова. По думите ѝ всички би трябвало да съблюдават законите на България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР