БСП бе гумен печат, когато Станишев предложи Делян Пеевски за

...
БСП бе гумен печат, когато Станишев предложи Делян Пеевски за
Коментари Харесай

Румен Овчаров за конфликтите в БСП: БСП бе гумен печат, когато Станишев предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС

БСП бе гумен щемпел, когато Станишев предложи Делян Пеевски за началник на ДАНС. Самият факт, че 37 млади членове на Българска социалистическа партия имат повече гласове от Сергей Станишев демонстрира, че Българска социалистическа партия се трансформира и подмладява.
Това съобщи членът на Националния съвет Румен Овчаров пред бТВ.

Той добави, че Станишев би трябвало да отговори на въпроса за какво президентът на ПЕС и най-дълго управлявал ръководител на Българска социалистическа партия е събрал единствено 200 гласа на Конгреса. Според него явно методът, по който Станишев прави политика, не се възприема от партията.

„ Подкрепям Нинова по две аргументи. Първо, тъй като тя води война почтено и откровено с паралелната страна и се бори за нормализирането на България. И второ, тъй като не виждам в нея меркантилност и угаждане на персонални ползи. Нещо, което не мога да настоявам за някои от предходните водачи на партията. “

Социалистът разяснява, че през 2013-та година Сергей Станишев, който се е хвалел с положителните резултати на Тройната коалиция, е отстранил целия си Министерски съвет, като всички негови министри са били изхвърлени от листите за депутати – Асен Гагаузов, Румен Петков, Петър Димитров, Петър Мутафчиев.

„ Тогава някой от нас излезе ли по медиите да плюе партията си и Станишев? Не, в противен случай. Премълчахме, обърнахме се и продължихме нататък. Помагахме с каквото можем. Сега апелът ни е: Спрете се. Слезте на земята. Ако допреди месец имахте опрощение, че има някаква партийна борба в Българска социалистическа партия и по тази причина унищожавахте партията си по медиите, в този момент тази вътрешно-партийна борба свърши. Нямате причини, с които да оправдаете дейностите си, които са поддръжка на в този момент ръководещите. Българска социалистическа партия води сега, дружно с хиляди хора по улиците, борба против порочното ръководство на страната. Ако обичат, да се причислят към тази борба и към тази част от българското население, което се бори за страната си. “, разяснява още Овчаров.

„ Излизат и приказват опорките на ръководещите. Това са междуличностните вендети на хора, които не могат да преживеят загубата. Как не се откри един заслужен човек от тази " съпротива “, който да поздрави спечелилия. Не виждам такова достолепие в хората, които изгубиха. Разбирам, че тези хора са недоволни, че не станаха членове на Националния съвет. Но би трябвало да схванат, че тях ги изхвърлиха от Националния съвет не Нинова, а техните приятели в опозицията. Те ги излъгаха “, разясни Румен Овчаров.

Социалистът напомни, че Българска социалистическа партия и парламентарната група постоянно са стояли желязно зад Елена Йончева, като всичките й сигнали са били подписани от цялата парламентарна група, както и че е била подкрепяна и политически, парламентарно и финансово от социалистите.

„ И внезапно тя влезе в опорките на Сергей Станишев и на някои други хора. Как в този момент, внезапно след Конгреса, Йончева стартира да приказва неща отпреди 2-3 години? Поредните опорки. ", съобщи социалистът.

Овчаров акцентира, че персоналната вендета, която Станишев води против Корнелия Нинова към този момент излиза отвън рамките на рационалното. По думите му в обстановка, в която ГЕРБ възприема тезите и левите политики на Българска социалистическа партия, те приказват лъжи.

" Това е непосредствено деяние против резултата на Българска социалистическа партия на идващите избори. “, бе безапелационен Овчаров. По думите му огромна част от загубата на Българска социалистическа партия на евроизборите се е дължала значително на тази борба и грозното говорене по медиите на част от така наречен „ вътрешна съпротива “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР