БСП – София ще продължава да настоява за такава образователна

...
БСП – София ще продължава да настоява за такава образователна
Коментари Харесай

БСП - София ще настоява за нова образователна политика на Столична община

БСП – София ще продължава да упорства за такава просветителна политика на Столична община, която да отговоря на актуалните условия на обществото на знанието. Това се споделя в Позиция за просветителната система в столицата, призната на съвещание на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София.
Социалистите от София, посредством групата общински съветници в СОС, ще работят за:

Актуализиране на Стратегията за развиване на столичното обучение във връзка с броя и типове учебни заведения, равнене на материалните условия за гарантиране качеството на образование и на запазване на здравето и живота на децата и учениците. Както и във връзка с специалностите и специалностите, нужни на столичния град, чиито фрагменти би трябвало да бъдат обезпечени от мрежата на професионалните учебни заведения.

Реализиране на поредна общинска политика за детския и училищен отдих. Осигуряване на средства освен за поддръжката на общинските бази за отдих в уместно положение, само че и за създаване на нови. Защото е скандално унищожаването на базите за отдих на децата и учениците.

Според специалистите на Българска социалистическа партия – София, в областта на междинното обучение има обилни разлики в качеството на материалната база и в качеството на образованието в столичните учебни заведения. Особено при съпоставяне сред тези в централната и тези в периферната част на града. Друг значим проблем е неравномерно натоварване на учебните здания, провокирано от неравномерно систематизиране на учащите се в тях. Столична община не съумява да създаде механизми за отмерено и заслужено систематизиране на децата и учениците, тъй че да отбрани правото им на избор, като в същото време подсигурява успеваемост в използването на сградния фонд. Непрозрачна е и процедурата за установяване на обектите от просветителната инфраструктура, на които се правят ремонтни действия, финансирани от Столична община.




В позицията на Българска социалистическа партия – София се показва, че липсва визия за развиването на професионалното обучение. „ Във времето на задълбочаваща се липса на професионално готови фрагменти е неприемливо да бъдат закривани или „ усъвършенствани “ професионални учебни заведения. Те са оставени, без поддръжка от общината и страната, сами да се оправят с неравната конкуренция на общообразователните учебни заведения, които получават финансиране по държавен банкет на голословно огромен брой паралелки “, се споделя в признатия от Горско стопанство на Българска социалистическа партия – София документ.

Столичните социалисти се стопират и на хроничния дефицит тук-там в детските ясли и градини в София. Както и на неналичието на ангажираност от Столична община към защитата на детските градини и учебни заведения и проблематичното положение на оградите и осветлението в дворовете на просветителните заведения. „ Всичко това е отвод от отговорност за запазване на живота и здравето на децата и учениците “, безапелационни са от Българска социалистическа партия – София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР