Брюкселското зеле е една от задължителните есенни храни, която ще

...
Брюкселското зеле е една от задължителните есенни храни, която ще
Коментари Харесай

Брюкселско зеле: 5 грешки при приготвянето му

Брюкселското зеле е една от наложителните есенни храни, която ще достави тялото ви с доста потребни хранителни субстанции. Макар приготвянето на брюкселското зеле да е елементарно, въпреки всичко е изцяло допустимо да допуснете неточност в някой стадий от кулинарния развой. Вижте кои са най-често срещаните неточности при приготвянето на брюкселско зеле.
Грешка №1: Не вършиме разлика сред по-голямото и по-малкото брюкселско зеле
Брюкселското зеле се предлага в разнообразни размери и това, което ще изберете, има значение за неговото подготвяне. По-голямото брюкселско зеле има по-рехави листенца и по-изразен мирис. По-малкият размер брюкселско зеле пък е по-крехко. Ако купите по-голямо брюкселско зеле (над 2.5 сантиметра), би трябвало да го разрежете на две преди да го сготвите. По този метод ще позволите на зеленчука да се обработва с идентична скорост, както извън, по този начин и от вътрешната страна. По-малкото брюкселско зеле може да се готви цяло.
Грешка №2: Премахвате прекалено много или прекомерно малко от брюкселското зеле
Препоръчително е да отрежете най-долната част на брюкселското зеле, която е била прикрепена към стъблото. Ако паднат няколко листенца, това е добре, тъй като ще се отървете от най-горните и ненужни. Внимавайте въпреки всичко да не премахнете прекомерно доста листа, защото има заплаха брюкселското зеле да се разпадне, до момента в който го готвите.

 Добави изложение
Грешка №3: Използвате неверната температура за готвене на брюкселското зеле
Готвенето на брюкселско зеле на пара или пък с метода на варенето не е добра концепция. Влажната топлота може да направи брюкселското зеле по-кашкаво и миризливо, което надали желаете. Печенето е доста подобаващ вид за термична обработка на брюкселското зеле. Овкусете брюкселското зеле с лой, сол и черен пипер, а по-късно го сложете в тава върху хартия за печене. Температурата на печене би трябвало да бъде 220 градуса или по-висока. Ако ще печете разрязано на две брюкселско зеле, сложете отрязаната част изпод, с цел да се възползвате оптимално от сладкия им печен усет. Сотирането е различен подходящ метод за подготвяне на брюкселско зеле, тъй като се употребява по този начин наречената суха топлота. Варенето на брюкселско зеле преди сотиране е разрешено, въпреки че би трябвало да бъде единствено за няколко минути.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР