Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с председателите на ЕК и ЕП Юнкер и Таяни, срещна се и с комисаря по сигурността Джулиян Кинг

Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов прикани да се откри метод за европейско дофинансиране на бранш “Сигурност ” в страните от Европейския съюз. Това стана по време на среща в Брюксел с европейския комисар за сигурността Джулиян Кинг, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Цветанов сподели, че би трябвало да се направи повече за шерване на информацията от системите за сигурност сред страните-членки, както и за метода за анализиране на информацията. Като уточни като добър образец за обмяна на хрумвания Парламентарния конгрес за разузнаване и сигурност в Рига, в който взе участие преди няколко дни, Цветанов прикани Европейската комисия да провежда още сходни събития, на които да се разискват вероятни способи за съдействие.
“В доста от държавите-членки системите за сигурност са недофинансирани. За да може да се реализира обединен стандарт, е добре Европейската комисия да подкрепя целево избрани планове за надграждане на потенциала на службите ”, сподели Цветанов и добави, че в този момент има вакуум във финансирането за нови технологии, системи и за интегритета сред системите за сигурност. С този интегритет страните-членки могат да бъдат доста по-ефективни при работата и с страни отвън Европейски Съюз, като стратегическото партньорство е със Съединени американски щати.
Еврокомисарят Джулиян Кинг сподели, че Европейската комисия обмисля сходни хрумвания. По отношение на киберсигурността - изключително значима тематика в Европа в този момент, Кинг съобщи, че ще работи дружно с номинираната за еврокомисар Мария Габриел. Що се касае до шерване на информацията сред службите в обособените страни, той добави, че ситуацията се усъвършенства, само че има още какво да се желае.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание Цветан Цветанов е в Брюксел за присъединяване в конференция на високо ниво за справяне с мигрантската рецесия. В рамките на събитието той се срещна с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който даде висока оценка за работата на българското държавно управление и премиера Бойко Борисов. Юнкер приветства и интернационалната обиколка на българския министър председател в последните две седмици.
В рамките на конференцията в Брюксел Цветан Цветанов се срещна и беседва и с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. Заедно с ръководителя на външната комисия в Народното събрание Джема Грозданова, Цветанов съобщи на Таяни специфична покана за посещаване в България от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. Таяни благодари за поканата и акцентира, че ще се радва да поддържа България и и нейните институции по време на българското председателство на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР