Брюксел предложи намаляване на вноса на зърно от Русия и

...
Брюксел предложи намаляване на вноса на зърно от Русия и
Коментари Харесай

ЕС се противопоставя на вноса на зърно от Русия и Беларус

Брюксел предложи понижаване на вноса на зърно от Русия и Беларус посредством налагане на мита, с цел да усили натиска върху Москва и да успокои протестиращите фермери в целия блок, до момента в който някои водачи на Европейски Съюз упорстват за по-строги ограничавания Украинска продукция.

Европейският комисар по търговията Валдис Домбровскис сподели в петък, че нарасналите цени на процедура ще забранят вноса - ще обиден съветските доходи - и също ще подсигуряват, че зърното няма да бъде откраднато от Украйна и предадено, когато Русия влезе в блока.

Руските мита идват, откакто тази седмица Европейски Съюз се споразумя за някои ограничавания върху вноса на украинска селскостопанска продукция, поддавайки се на натиска на фермери, които излязоха на улиците във Франция, Белгия и блокираха украинско-полската граница през последните месеци.

Блокът отстрани митата и квотите върху украинския импорт през 2022 година като средство за подкрепяне на раздраната от война стопанска система. Но в сряда Брюксел реализира краткотрайно съглашение за п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР