Брюксел. От днес официално регламентът за намаляване на таксите за

...
Брюксел. От днес официално регламентът за намаляване на таксите за
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел, ГЕРБ/ЕНП: От днес регламентът за таксите за еврови преводи е закон, влиза в сила от 15 декември 2019 г.

Брюксел. От през днешния ден публично регламентът за понижаване на таксите за презгранични преводи в евро, за който бях главен докладчик и договарящ за Европарламента, е закон за всички страни от Европейския съюз (ЕС). Разпоредбите, които ще разрешат на българите да изпращат и получават евро десетократно по-евтино, ще влязат в действие от 15 демеври 2019 година Поемам ангажимент да проследявам за спазването на разпоредбите от финансовите институции у нас. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на подписването на регламента от ръководителите на двата законодателни органа на Европейски Съюз – Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз, в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Европейските жителите и страни са една концепция по-обединени, само че и равни, тъй като отпадна публично един същински двоен стандарт сред живеещите в страни от Еврозоната и отвън нея. Европейски Съюз потвърди за следващ път, че може да усъвършенства живота на жителите. Горда съм, че съумях да допринеса този триумф да се случи и освен това толкоз бързо. “ Това добави Ева Майдел, която беше избрана за докладчик по регламента през юли 2018 година и съумя за давърши договарянията със страните-членки на Европейски Съюз за шаст месеца.
Българските жители и бизнеси ще икономисват над 60 млн. лева годишно от регламента за таксите за презгранични преводи. Премахването на тези финансови бариери ще облагодетелства 36 000 дребни и междинни предприятия у нас, които внасят от Европейски Съюз, и 15 000, които изнасят. Ще намалеят разноските и на българите, изключително на тези, пътуващи в чужбина, които харчат към 1.6 милиарда евро годишно зад граница, защото регламентът включва текстове за повече бистрота при заплащане с карта или изтегляне от банкомат в други страни от Европейски Съюз. Комисионната при разплащането или тегленето ще бъде ясно индикирана. Потребителите ще получават електронно уведомление с тази информация и ще могат да избират дали превалутирането да се извърши от тяхната банка или от тази на търговеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР