Брюксел няма да пуска на територията на ЕС неваксинирани пътници

...
Брюксел няма да пуска на територията на ЕС неваксинирани пътници
Коментари Харесай

Заради COVID-настъплението Брюксел няма да пуска неваксинирани пътници от Австралия

Брюксел няма да пуска на територията на Европейски Съюз неимунизирани пасажери от Австралия Канада и Аржентина. Техните жители отпадат от листата с страни, за които не се постановат ограничавания за пътешестване до Европейски Съюз.

С това решение на Съвета на Европейски Съюз се не разрешават краткотрайно пътуванията от тези страни до Европейски Съюз по несъществени мотиви.

Уточнява се, че страните от Европейски Съюз резервират правото да не ползват рестриктивните мерки за изцяло имунизирани против коронавирус пасажери.

Списъкът се преразглежда на всеки две седмици.

От през днешния ден той включва Бахрейн, Чили, Колумбия, Индонезия, Кувейт, Нова Зеландия, Перу, Катар, Руанда, Саудитска Арабия, Южна Корея, Обединените арабски емирства и Уругвай, чиито жители могат да пътуват без ограничавания до Европейски Съюз.

Съветът добавя, че при взимането на решенията за промени в наличието на листата се наблюдават епидемиологичните индикатори, достоверността на данните и реципрочността на ограниченията по отношение на пасажерите от Европейски Съюз.

Добавя се, че описът не е наложителен, само че допускането на изключения би трябвало да се съгласува на европейско ниво.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР