Брюксел. Министър Валентин Радев представи пред Комисията по граждански свободи,

...
Брюксел. Министър Валентин Радев представи пред Комисията по граждански свободи,
Коментари Харесай

Министър Радев представи в ЕП приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на вътрешните работи

Брюксел. Министър Валентин Радев показа пред Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент в Брюксел целите на Българското председателство на Съвета в региона на вътрешните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Министър Радев акцентира, че България поема ротационното председателство на Съвета в основен за развиването на Европейския съюз миг. През последните няколко години Европейският съюз беше изправен пред съществени провокации – сложни закани за сигурността и невиждан миграционен напън. Овладяването им наложи използването на сложни ограничения. Част от тях имаха за цел незабавна реакция за справяне с спешни обстановки, други са дълготрайни и оферират устойчиви решения. В своята цялост подхванатите ограничения способстваха за укрепването на Европейския съюз. Министър Радев беше безапелационен, че е настъпил моментът да бъдат доведени до сполучлив резултат напъните за намиране на решения, които да разрешат на Съюза освен да реагира съответно в спешни обстановки, само че и да покачат неговата резистентност като основат благоприятни условия да работи в по-голяма степен превантивно.
Българското председателство се отнася извънредно отговорно към тази задача, уточни министър Радев. Постигнатото от Естония ще бъде продължено, като се обезпечи нужната последователност и при използването на градивен и насочен към резултати метод. Председателството ще се управлява от правилата на еластичност, бистрота и предвидимост. Амбицията е да се работи за оптимален резултат.
Основни цели в работата на Българското председателство ще бъдат по-ефективното ръководство на миграцията и повишението на сигурността на европейските жители. Граничната сигурност е изведена като водоравен приоритет, имащ отношение както към сигурността, по този начин и към миграцията. И в региона на вътрешните работи ще бъде даден принос към характерния приоритет на Българското председателство – бъдещето на страните от Западните Балкани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР