Брюж триумфира в голямото дерби на белгийския футбол. Отборът на

...
Брюж триумфира в голямото дерби на белгийския футбол. Отборът на
Коментари Харесай

Перфектната седмица за Брюж завърши с победа в дербито срещу Андерлехт

Брюж победи в огромното дерби на белгийския футбол. Отборът на Карл Хьофкенс победи с 1:0 като посетител Андерлехт и изпраща доста сполучлива седмица, в която направи нулево тъждество с Атлетико Мадрид и се класира за осминафиналите на Шампионската лига. 

Андерлехт се намира в неприятна форма и неслучайно е в средата на таблицата в Юпилер лигата. Срещу Брюж обаче домакините направиха всичко по силите си, с цел да вземат успеха. Те имаха значително голови благоприятни условия, само че, както и против Атлетико, стражът на Брюж Симон Миньоле беше непробиваем. 

Първото полувреме мина равностойно, а при започване на втората част Андерлехт не се възползва от две положителни благоприятни условия да поведе. В 69-ата минута Хан Ванакен подаде на Каспер Нилсен и датчанинът смълча почитателите на " Лото Парк ". До края домакините бяха доста рискови при статичните положения, само че Ян Вертонген и Уесли Худ пропуснаха да им донесат най-малко равенството.

Брюж е трети в класирането, като изостава на 6 точки от водача Генк. Втори е Антверп, който имаше късмет да оглави таблицата, само че беше победен с 0:3 от Стандард (Лиеж). Трите гола за домакините паднаха още до 9-ата минута, а техни създатели станаха Уилям Баликуша, Денис Драгуш и Джихан Чанак. Стандард започва сезона доста едва, само че към този момент е в топ 5 и е един от тимовете в най-хубава форма в Белгия. 

Хитът от предишния сезон Роял Юнион СЖ записа четвърта поредна победа. Гостуването на Остенде беше извоювано с гръмкото 6:1 и отборът се придвижи до четвъртата позиция с 25 точки, колкото има и Брюж. В различен мач от неделната стратегия Гент съкруши с 3:0 вкъщи Мехелен и го остави наоколо до зоната на изпадащите. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР