Брутният вътрешен продукт (БВП) на един зает в България се

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на един зает в България се
Коментари Харесай

Един работещ произвежда по 29,7 лева на час

Брутният вътрешен артикул (БВП) на един ангажиран в България се усилва с 1,7 на 100 през второто тримесечие на 2023 година, демонстрират данни на Национален статистически институт.

Заетите лица в стопанската система са 3 561 700, а общият брой отработени часове е близо 1,427 милиарда Структурата на заетостта по стопански браншове през второто тримесечие на 2023 година по отношение на второто тримесечие на 2022 година демонстрира нарастване на относителния дял в бранша на услугите и понижение на относителния дял в промишлеността и в аграрния бранш.

Икономиката с растеж от 1,8% чакат специалисти

На един ангажиран се падат 11 880,5 лева от настоящия размер на брутния вътрешен артикул, като всеки ангажиран основава приблизително 29,7 лева Брутният вътрешен продукт за един отработен час. Брутната добавена стойност (БДС) приблизително на един ангажиран през второто тримесечие на 2023 година се усилва действително с 2,1 на 100 спрямо второто тримесечие на 2022 година, а БДС за един отработен човекочас нараства действително с 2 на 100.
 istock istock
За обсъжданото тримесечие нивото на продуктивността на труда в индустриалния бранш е 12 906,2 лева брутна добавена стойност приблизително на един ангажиран и 31,7 лева за един отработен човекочас, сочат предварителните данни.

В бранша на услугите всеки ангажиран създава приблизително 10 359,9 лева БДС, като за един отработен човекочас се основават приблизително 25,8 лева от настоящия размер на индикатора. Най-ниска е продуктивността на труда в аграрния бранш - 2920,3 лева БДС на един ангажиран и 7,6 лева за един отработен човекочас.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаЕксперти: Жегата подвига разноските за труд и смъква Брутният вътрешен продукт отработен час Брутният вътрешен продукт Национален статистически институт .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР