Брутният национален дълг на САЩ надхвърли 31 трилиона долара за

...
Брутният национален дълг на САЩ надхвърли 31 трилиона долара за
Коментари Харесай

Държавният дълг на САЩ надхвърли рекордните $31 трилиона

Брутният народен дълг на Съединени американски щати надвиши 31 трилиона $ за първи път във вторник. Подминат бе противен финансов крайъгълен камък и то във време, когато дълготрайната фискална картина за страната е помрачена от възходящите лихвени проценти, заяви “Ню Йорк Таймс ”.

Преминаването на нова дългова кота бе оповестено в отчет на Министерството на финансите и идва в несъответствуващ миг, защото исторически ниските лихвени проценти отстъпват на по-високи лихви, тъй като Федералният запас се пробва да се бори с бързо галопиращата инфлация.

Въпреки че някои политици в миналото смятаха рекордните равнища на държавни заеми, вземани за битка с пандемията и намаляването на налозите, за допустими, тези по-високи лихви вършат задълженията на Америка по-скъпи с течение на времето. От началото на 2020 година дългът се е повишил с 8 трилиона $.

„ Толкова доста от терзанията, които имахме по отношение на пътя на възходящия ни дълг, стартират да се демонстрират, до момента в който усилваме както дълга си, по този начин и лихвените си проценти “, сподели Майкъл А. Питърсън, основен изпълнителен шеф на фондация Peter G. Peterson, която предизвиква понижение на недостига, „ Твърде доста хора бяха самодоволни по отношение на нашия дълг, частично тъй като лихвите бяха толкоз ниски. “

Новите данни идват в неустойчив стопански миг, като вложителите се движат сред страховете от световна криза и оптимизма, че такава може да бъде избегната.

Във вторник на пазарите имаше покачване от покрай 3 %, продължавайки с облагите от понеделник и насочвайки Wall Street в по-положителен коловоз след бруталния септември.

Подобрението произтича частично от държавен отчет, който демонстрира признаци на известно закъснение на пазара на труда. Инвеститорите одобриха това като сигнал, че покачванията на лихвените проценти на Fed, които покачиха разноските за заеми за фирмите, може скоро да стартират да се забавят.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР