Броят на загиналите в резултат на наводненията в Централна Гърция,

...
Броят на загиналите в резултат на наводненията в Централна Гърция,
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията в Гърция са вече 16

Броят на починалите вследствие на наводненията в Централна Гърция, породени от циклона „ Даниел “, набъбна на 16 души, оповестява електронното издание на в. „ Катимерини “.

Водолази от гръцката брегова защита са разкрили тялото на неидентифициран мъж в морето край град Волос, до момента в който са издирвали изчезнала австрийска двойка след мощна стихия. Тялото е извадено и отнесено в морга за идентификация. 

Изчезналата австрийска двойка е наела ваканционен дом в гористия регион, който е бил опустошен при мощен проливен дъжд, провокирал наводнения.

Обширните наводнения в централните елементи на страната предизвикаха огромни вреди по домовете, стопанствата и инфраструктурата. 

Понастоящем общините бързат да съберат десетките хиляди мъртви животни, с цел да предотвратят разпространяването на болести, а в потърпевшите региони се доставят артикули и материали от незабавна нужда благодарение на хеликоптер.

Възрастни поданици, които се нуждаят от здравна помощ, се придвижват до околните градове благодарение на лодки или земекопни машини.

Вчера прокурор от Върховния съд разпореди следствие на изказванията, че длъжностни лица в засегнатите от бедствието региони не са приключили в точния момент финансирани с обществени средства планове за попречване на наводнения. Прокурорът означи, че евентуалните закононарушения включват несъблюдение на служебните отговорности, което е довело до непредумишлено ликвидиране.

Този вторник Европейският съюз даде обещание на Гърция незабавна помощ на стойност 2,25 милиарда евро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турция също предложи помощ на държавното управление за справяне с последствията от наводненията и поредицата огромни горски пожари това лято. Президентът Реджеп Тайип Ердоган изпрати писмо до гръцкия си сътрудник Катерина Сакеларопулу, с цел да предложи помощ в „ духа на съседската взаимност в тези сложни времена “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР