Броят на загиналите в крайбрежния град Дерна в Либия нарасна

...
Броят на загиналите в крайбрежния град Дерна в Либия нарасна
Коментари Харесай

Жертвите в наводнения либийски град Дерна надхвърлиха 11 хиляди

Броят на починалите в крайбрежния град Дерна в Либия набъбна до 11 300, като напъните за търсене не престават след наводняване, мащабът на което бе увеличен от скъсването на две язовирни стени, заяви либийският Червен полумесец в четвъртък.

Мари ел-Дрезе, общоприет секретар на организацията за филантропична помощ, сподели пред " Асошиейтед прес " по телефона, че други 10 100 души са оповестени за изчезнали в средиземноморския град - заровени под калта, руините или отнесени в морето.

Преди това здравните управляващи дефинираха броя на смъртните случаи в Дерна на 5500. Останалите без покрив са евентуално към 30 хиляди.

Наводнението отнесе цели фамилии в неделя вечерта и разкри уязвимостите в богатата на нефт страна, която е затънала в спор след въстанието през 2011 година, което смъкна диктатора Муамар Кадафи.

Причината е средиземноморска стихия, стоварила се в крайбрежния източен регион на Либия, предизвиквайки наводнения и причинявайки огромни вреди на инфраструктурата по пътя си.

Според известия в медиите аварийно-спасителният център на Дерна е повишил изключителното състояние в града до най-високо равнище и единствено избавителни екипи имат право да влизат в града.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси насочи в четвъртък незабавен апел за събиране на 71.4 милиона щатски $ за незабавните потребности на либийците, страдащи от опустошителното наводняване.

Световната здравна организация също отпусна помощ от два милиона щатски $ от своя незабавен фонд за подкрепяне на потърпевшите от наводнения.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР