Броят на загиналите при стрелбата в училище в руския град

...
Броят на загиналите при стрелбата в училище в руския град
Коментари Харесай

Сред убитите при стрелбата в Ижевск има три учителки, стрелецът бил на отчет в психодиспансер

Броят на починалите при стрелбата в учебно заведение в съветския град Ижевск доближи 15, като 11 от тях са деца съобщи ТАСС, като се базира на Следствения комитет на Русия. Девет ученика и двама възрастни са настанени в реанимация. В болница са били признати общо 18 души, 16 от които са деца.

Осемнадесет души, потърпевши при нападението, 16 от които деца, са били признати в болница, като 9 ученика и двама възрастни са настанени в реанимация.

" Загинали са три учителки. Учителка по изобразително изкуство, по математика и преподавател по британски език. Искам да кажа, че учителите демонстрираха храброст и направиха всичко допустимо, с цел да запазят живота на учениците ", сподели министърът на образованието Сергей Кравцов.

Тази заран 34-годишният Артьом Казанцев, който е някогашен възпитаник на 88-о учебно заведение в Ижевск, нахлул в постройката на образователното заведение и разкрил пукотевица, след което се е самоубил.

Министърът на образованието съобщи, че Казанцев е имал шизофрения и се е водил на диспансерен доклад.

Установено е, че стрелецът е употребявал минимум два бойни револвера и е разполагал с към 10 пълнителя с 9-милиметрови патрони.

По данни на Следствения комитет на Русия по време на нападението той е бил облечен с черна тениска с нацистка символика и е носил балаклава. На клипсовете му е било изписано с червен цвят " злоба “.

Разследващите ревизират дали Казанцев е бил последовател на нацистката идеология.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че всички данни сочат за принадлежност на стрелеца към неофашистка организация или формация. Той добави, че Владимир Путин надълбоко скърби за " гибелта на хората и децата в учебното заведение, където е станал терористичният акт " и че президентът е дал нужните разпоредби на управляващите в Ижевск. Към града е отлетял аероплан на министерството на изключителните обстановки с екип от лекари, психолози, неврохирурзи и други експерти.

От Росгвардия (вътрешните войски) оповестиха, че нападателят не е регистриран като собственик на огнестрелно оръжия.

До 29 септември Удмуртия е разгласен печал в памет на жертвите.

Работата на следствените органи продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР