Броят на загиналите при самоубийствения атентат в североизточния нигерийски град

...
Броят на загиналите при самоубийствения атентат в североизточния нигерийски град
Коментари Харесай

Самоубийствени атентати в Нигерия взеха най-малко 32 жертви

Броят на починалите при самоубийствения атентат в североизточния нигерийски град Гвоза през уикенда нараста на 32, заяви вицепрезидентът на страната Кашим Шетима, съобщи Агенция Франс Прес.

Нападението на 28 юни, при което атентаторки самоубийци нападнаха женитба и заравяне, беше един от най-тежките атентати в североизточна Нигерия от години и подсети за мрачните дни на дългогодишната джихадистка война в страната.

„ Досега 32 души са изгубили живота си. Четиридесет и двама (ранени) бяха докарани от Гвоза. “ - съобщи Шетима. Той посети в столицата на щата Борно Майдугури, където се лекуват някои от ранените.

По първични данни броят на починалите се изчисляваше на 18 души.

Нито една организация не е декларирала, че е направила гърмежите, само че джихадистката формация „ Боко Харам “ е дейна в региона на Гвоза.

Повече от 40 000 душа са били убити в спора в Нигерия, а други 2 млн. души са разселени вследствие на боевете, почнали през 2009 година

Самоубийствените атентати в градовете станаха необичайност, откогато бойците бяха изтласкани от териториите, които направляваха в разгара на спора през 2014 година, макар че те към момента правят набези и засади в селските региони. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР