Броят на загиналите по време на безредиците в Казахстан възлиза

...
Броят на загиналите по време на безредиците в Казахстан възлиза
Коментари Харесай

164 са жертвите на безредиците в Казахстан

Броят на починалите по време на безредиците в Казахстан възлиза на 164 души, предават международните организации. 103 са жертвите в Алмати, 8 в Алматинска област, 21 в Къзълординска област, 10 в Жамбилска област.

Пострадалите са 2265, от които към 1100 в Алмати. Сред убитите има три деца - две момчета на 11 и на 15 година и момиче на 4 година

Същевременно стана ясно, че миротворческите сили на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС) са приключили разгръщането си в Казахстан и са пристъпили към осъществяване на дилемите си. На този декор, управляващите на Казахстан споделиха, че обстановката в страната е нормализирана, съобщи " Ройтерс ".

Представители на службите за сигурност и на разузнаването са уведомили президента Касъм-Жомарт Токаев за ситуацията. От президентската работа разясняват, че прочут брой стратегически обекти в страната са поверени на отбраната на миротворците на ОДКС, само че не се прецизира кои са тези обекти.

В известието се споделя, че във всички региони на страната обстановката е нормализирана, а правоприлагащите органи са си върнали контрола върху административни здания. Жизненоважните услуги пък са били възобновени. Интернет обаче остава мощно стеснен в страната, има достъп единствено да президентския уеб страница и до няколко новинарски уеб страницата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР