Броят на загиналите от блъсканицата на хиндуистко религиозно събитие в

...
Броят на загиналите от блъсканицата на хиндуистко религиозно събитие в
Коментари Харесай

Жертвите на блъсканицата в Индия достигнаха 121 души

Броят на починалите от блъсканицата на хиндуистко религиозно събитие в Северна Индия се усили до 121, заяви осведомителната организация ANI в сряда, като в полицейски отчет се споделя, че броят на присъстващите хора е три пъти повече от позволения потенциал, предава Ройтерс.

Блъсканицата във вторник възникна по време на религиозното събитие в село в област Хатрас в щата Утар Прадеш, на към 200 км югоизточно от Ню Делхи, където полицията е дала позволение за събиране на 80 000 души, съгласно информативен отчет.

Около 250 000 души са участвали на събитието, съгласно полицейския отчет, прегледан от Ройтерс.

Най-малко 121 души са убити, а 28 са ранени, заяви организация ANI, базирайки се на локалните управляващи.

Сред жертвите са 108 дами и седем деца, сподели пред кореспонденти Манодж Кумар Сингх, основен секретар на щата Утар Прадеш.

Документът разказва сцена на цялостен безпорядък, когато проповедникът в конгрегацията Сураджпал, прочут още като " Бхол Баба ", си потегля с колата си.

Хиляди поклонници са се втурнали към колата, смачквайки други, които към момента седели на събранието, съгласно документа. Някои хора също паднали в прилежащо поле от киша и тиня и били стъпкани там.

Местните медии споделиха, че събитието е проведено от група поклонници, само че не показаха уредника. Новинарската организация ANI, в която Ройтерс има миноритарен дял, сподели, че полицията се пробва да откри местонахождението на проповедника.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР