Броят на загиналите и ранените при вчерашното земетресение в Източна

...
Броят на загиналите и ранените при вчерашното земетресение в Източна
Коментари Харесай

След земетресението в Турция: 29 загинали, над 15 000 без дом, разрушения

Броят на починалите и ранените при вчерашното земетресение в Източна Турция пораства. Над 15 000 са останали без дом. Спасителните интервенции са траяли и през нощта.
По последни данни 29 са починали, съобщи ТАСС, представен от БГНЕС. Според Службата за изключителни обстановки и естествени бедствия на Турция, представена от TRT, ранените са над 1466.

Turkey records more than 500 aftershocks since Friday`s deadly earthquake https://t.co/kbwXEoT9S2
— blasian boy (@M0reTherapy) January 26, 2020
Припомняме, че земетресението с магнитуд 6,8 с епицентър в региона на град Сивридж в провинция Елазиг е стана в петък в 19.55 българско време. След първото мощно земетресение са регистрирани 228 вторични труса с магнитуд над 4.0 по Рихтер. Трусът се усети в съвсем цяла Турция, както и в Ирак, Сирия и Израел.
Според управляващите трусът е траял към 40 секунди.

Спасителни акции се организираха и през нощта в потърпевшия от мощното земетресение регион край град Елазиг в Източна Турция. Според турски медии избавителните екипи са съумели да извадят отдолу под руините минимум 43 души.
2-годишно момиченце е извадено отдолу под руините на рухнала жилищна постройка ден след бедствието, заяви пред кореспонденти турският министър на опазването на здравето Фахретин Коджа. Детето е избавено в град Елазиг дружно с майка си. Момиченцето е в схващане, откарано е в болничното заведение. Пожарникарите към момента не могат да извадят майката, само че беседват с нея и са й дали храна и медикаменти. Спасителната операжия продължава.

Повече от 15 хиляди души в източните провинции на Турция, наранени от земетресението, са настанени във краткотрайни убежища, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, представен от РИА Новости.

" Повече от 15 хиляди наши жители са настанени в закрити фитнес зали, къщи за посетители, академични кампуси. В региона на бедствието бяха сложени към 5 хиляди палатки ", сподели Сойлу пред кореспонденти.
Според турската организация за ръководство на изключителни обстановки в зоната на земетресението са разрушени 72 къщи, а 923 са развалени, на 514 от тях са нанесени съществени вреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР