Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през

...
Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през
Коментари Харесай

Пазете се! Грипът пълзи към Врачанско, засякоха и нови 14 заразно болни

Броят на заболелите от грип и остри респираторни болести през предходната седмица нараства, научи организация BulNews.
Само в границите на предходната седмица на територията на област Враца са регистрирани 83 случая на паднали заболели с висока температура. Според здравните управляващи цифрите обаче към момента са много надалеч от притеснителните. Според специалисти се чака грипната вълна тази година да се разрасне при започване на декември, като ще ни нападат нови варианти, за които нямаме имунитет и има по-голяма възможност да се разболеем.
За предходната седмица от районната здравна ревизия са регистрирани и 14 случая на други заразни болести. Двама врачани са лепнали хепатит А, осем са болни от варицела, а двама страдат от скарлатина. Установени са и по един болен от туберкулоза и ентероколит.
За интервала от инспекцията са направили 18 инспекции по настоящ надзор на лечебни заведения, като е издадено едно наставление за предприемане на противоепидемични ограничения. Издадено е и едно наставления за предприемане на хигиенични ограничения.
Служителите на инспекцията са провели и работна среща с шефовете на детски градини и на детски ясли от област Враца на тематика „ Обучение по осъществяване на изследването на обемната интензивност на радон в детски градини и детски ясли на територията на област Враца “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР