Броят на яхтите, преминали през Суецкия канал, се е увеличил

...
Броят на яхтите, преминали през Суецкия канал, се е увеличил
Коментари Харесай

С 64 % се е увеличил броят на яхтите

Броят на яхтите, минали през Суецкия канал, се е нараснал с 64 % през първата половина на 2023 година, регистрира ръководството на морския път, представено от в. " Ал Ахрам ". Данните бяха обявени по отношение на идното първо присъединяване на Администрацията на Суецкия канал в Изложението на яхти в Монако (Monaco Yacht Show), което ще се организира за 32-ри път от 27 до 30 септември т.г. в Порт Херкуле, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Наред с директните услуги администрацията работи за възстановяване и разширение на пристанищните услуги, като на интернационалното яхтено шоу се ще бъде показана новата марина в Исмаилия, се показва в публично изказване. Тя се намира в езерото Тимсах, наричано още Езерото на крокодилите, и се чака да бъде открита след два месеца. 

Яхтеното пристанище в Исмаилия е част от националния проект на египетското държавно управление да усили успеваемостта на съществуващите пристанища и да построи нови, с цел да развие яхтения туризъм.

Суецкият канал, който е значим източник на задгранична валута за северноафриканската страна, стабилно усъвършенства финансовите си резултати. Приходите през първото тримесечие на т.г. доближиха 2,3 милиарда $, което е нарастване с 35 % на годишна база.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР