Броят на случаите с COVID-19, хората лекувани в болници от

...
Броят на случаите с COVID-19, хората лекувани в болници от
Коментари Харесай

Истанбул отбелязва рязък спад на случаите с COVID-19

Броят на случаите с COVID-19, хората лекувани в лечебни заведения от вируса, и пациентите в отделенията за интензивно лекуване внезапно са намалели в Истанбул за една седмица, заяви здравния министър Фахретин Коджа.

Най-големият град в страната с население от близо 16 милиона регистрира 35% спад на новите инфекции, до момента в който броят на пациентите с COVID-19 в интензивно поделение е намалял с 21% сред 28 април и 4 май от миналата седмица, сподели професор Кемал Мемишоглу, здравен координатор в града.



Броят на пациентите, лекувани от ковид в лечебните заведения в града, също е намалял с близо 25 %, съгласно Мемишоглу.

Истанбул за една седмица има сереозен спад от 532 на 360 случая на 100 000 души. Въпреки понижението, това към момента е най-високият индикатор в страната, демонстрира картата на инфекциите за 1-7 май, издадена от здравното министерство.

Намаляването на случаите в града настъпи на фона на редица ограничавания, наложени от държавното управление в последните седмици, в това число 17-дневния цялостен локдаун в цялата страна, който ще завърши на 17 май, с цел да овладее разпространяването на COVID-19.

Правителството занапред ще вземе решение и ще разгласи какво ще последва другата седмица, защото специалистите оферират еволюционен преход към нормализиране, предупреждавайки, че неочакваното унищожаване на рестриктивните мерки може да докара до ново възобновление на инфекциите.

Правителството има за цел да докара ежедневните случаи до 5000 души. Инфекциите, които в средата на април доближиха рекордни стойности от над 64 хиляди, понижават непрестанно, като през вчерашния ден те спаднаха до 15 хиляди

Турция е направила 25,3 милиона дози ваксини COVID-19 до в този момент. Над 14,7 милиона души са получили първата доза от удара, до момента в който 10,6 милиона души са получили и двете дози. Това прави 12,7 на 100 от популацията на страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР