Броят на случаите на заразяване в Швейцария нарасна със 119

...
Броят на случаите на заразяване в Швейцария нарасна със 119
Коментари Харесай

Новозаразените в Швейцария намаляват

Броят на случаите на заразяване в Швейцария набъбна със 119 за последното денонощие, или с 85 по-малко от предходния ден, съобщи ТАСС, като се базира на публични данни.

Новите цифри удостоверяват следената от началото на април наклонност за намаляването на темпото на разпространяване на болестта.

"Положителна проба (за коронавирус) е записана досега при 28 063 души, умрелите са 1187 ", оповестиха здравните управляващи.
Вчера в страната имаше 27 944 инфектирани и 1142 смъртни случая.

От седмица и половина броят на откриваните в Швейцария нови случаи на болест понижава. Смъртните случаи също понижават, само че този развой тече постепенно и неравномерно. За последното денонощие починаха 45 индивида, което е доста покачване по отношение на предходния ден, когато починаха 7, само че по-малко от 57-те жертви преди две седмици.

На 16 април държавното управление одобри стратегия за последователно триетапно намаляване на ограничаващите ограничения, въведени поради пандемията. От 27 април ще бъдат открити фризьорските салони и лекарските кабинети, от 11 май - междинните учебни заведения, а от 8 юни - професионалните учебни заведения и университетите.

Режимът, който ще работи до 26 април, включва възбрана за събиране на над 5 души и изисква съблюдаване на отдалеченост от 2 метра. Не работят заведенията за хранене, питейните заведения, музеите, киносалоните и магазините, като се изключи тези за хранителни артикули.

Към днешна дата са осъществени над 227 000 теста за ковид, които са дали позитивен резултат в 14 на 100 от случаите. В Швейцария делът на инфектираните е приблизително 327 на 100 000, само че има разлики сред кантоните, отбелязва ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР