Броят на самоубийствата в Япония се е увеличил 16 на

...
Броят на самоубийствата в Япония се е увеличил 16 на
Коментари Харесай

Япония съобщи за много страшен страничен ефект от COVID-19

Броят на самоубийствата в Япония се е нараснал 16 на 100, най-много измежду дамите и децата, по време на втората вълна от пандемията, съобщи Ройтерс.

Ръстът е бил следен в интервала юли-октомври 2020 година. Интересното в тази ситуация е, че по време на първата вълна, от февруари до юни, броят на самоубийствата се снижи с 14 %.

Според експертите от Хонконг и от Токийския институт по геронтология следеното тогава намаляване при започване на пандемията се дължало на обстоятелството, че държавното управление отпусна нужните дотации. Положителна роля в това отношение изигра намаляването на работните часове и затварянето на учебните заведения.

Но наклонността обърна своя ход по време на втората вълна с 37-процентен растеж на самоубийствата измежду японките, което е петкратно нарастване спрямо данните за мъжете.

Специалистите изясняват този поврат с проточилата се пандемия, която тежко засегна доста браншове на стопанската система, в които е зает най-вече женски труд. Това е нараснало бремето на работещите майки, внезапно се е нараснало и домашното принуждение.

Самоубийствата измежду децата са нарастнали с 49 % по време на втората вълна от пандемията. Те съответстват със затварянето на учебните заведения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР