Броят на регистрираните случаи на КОВИД-19 в Индия днес надхвърли

...
Броят на регистрираните случаи на КОВИД-19 в Индия днес надхвърли
Коментари Харесай

Броят на заразените с COVID в Индия надхвърли 24 млн. души

Броят на записаните случаи на КОВИД-19 в Индия през днешния ден надвиши 24 милиона на фона на известия за разпространението по света на мощно заразна разновидност на вируса, открита първо в страната, съобщи Ройтерс.

Индийският вид B.1.617 беше засечен в обособени случаи в осем страни в Америките, в това число Канада и Съединени американски щати, сподели специалист по заразни заболявания от Световната здравна организация.
Сред инфектираните с този вид има пасажери, пристигнали в Панама и Аржентина от Индия или Европа. Случаи на индийския вид са открити също в Карибския регион - на остров Аруба, в нидерландската територия Синт Мартен и във френския отвъдморски департамент Гваделупа.

Мутацията е открита също във Англия и Сингапур. За първи регистриран случай заяви през вчерашния ден и Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези разновидности се предават доста по-лесно, само че към този момент не сме установили косвени последствия. Единственото ни безпокойствие е, че те се популяризират по-бързо, сподели специалистът.
Здравната работа на Англия заяви, че броят на доказаните случаи на индийския вид в Обединеното кралство се е удвоил предходната седмица и в този момент инфектираните с него са 1313.

По данни на индийското здравно министерство умрелите с коронавирус през последните 24 часа са още веднъж 4000 и това е трето подред денонощие, в което страната регистрира подобен брой смъртни случаи.

Числеността на новите инфектирани (343 144) обаче е под пика от 414 188 души предходната седмица. Починалите от КОВИД-19 от началото на пандемията са общо 262 317.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР