Броят на разрешенията за пребиваване, издадени на граждани извън Европейския

...
Броят на разрешенията за пребиваване, издадени на граждани извън Европейския
Коментари Харесай

Рекордни инвестиции в гръцки имоти

Броят на разрешенията за престояване, издадени на жители отвън Европейския съюз, които влагат минимум 250 000 евро в гръцки парцели отбелязат доста нарастване през първите 11 месеца на 2019 година. Програмата е известна като Златна виза.

Това оповестяват локални медии.

Според данни, оповестени в сряда от Enterprise Greece, през годината до 1 декември са били издадени 2 008 нови разрешителни, до момента в който броят на издадените позволения доближи 4 059 сред старта на програмата през 2013 година и края на 2018 година От над 6 000 Златни визи, издадени досега, съвсем 70 % (4,129 разрешителни) се отнасят до китайските вложители.

Тенденцията на напредък беше грандиозна през последните няколко месеца: от началото на септември до началото на декември Гърция издаде 742 нови позволения за петгодишно престояване на вложители отвън Европейски Съюз и техните фамилии, като 90 % (665 разрешителни) отиват за китайски купувачи.

Специалистите на пазара на парцели настояват, че ползата от чужбина към гръцките недвижими парцели се повишава от експлоадирането на икономическата рецесия преди десетилетие, като програмата " Златната виза " играе решаваща роля, защото съставлява основен тласък, евентуално е най-атрактивната стратегия за това вид в Европейски Съюз. Това се отразява и в данните на Bank of Greece, показващи 94% годишен приток на пари за закупуване на парцели през януари-юни 2019 година до 736 милиона евро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР