Броят на потвърдените с коронавирусни инфекции в Германия е нараснал

...
Броят на потвърдените с коронавирусни инфекции в Германия е нараснал
Коментари Харесай

Германия и коронавируса: Интересните тенденции

Броят на доказаните с коронавирусни инфекции в Германия е повишен с 2,537 до 123,016, демонстрираха данни на Института " Робърт Кох " за инфекциозни болести в понеделник, оповестява Reuters.
Това е по-малко от 2821 души, регистрирани за неделя, и бележи третия спад след четири дни нараствания. Преди това още веднъж се наблюдаваше наклонност към понижаване.
Ниската смъртност от ковид в Германия провокира изненада и догадки.Наскоро вестник " Ню Йорк Таймс " разгласява публикация с многозначителното заглавие " Германското изключение ", в която разглеждаше въпроса за какво смъртността от ковид в Германия е по-ниска, в сравнение с в други страни.
Ситуацията си проличава и с просто око: в Германия не извозват телата на жертвите с военни камиони - като в италианския град Бергамо; нито пък строят краткотрайни морги пред лечебните заведения - като в Ню Йорк.
Последна информация и всичко за ковид, 13 април "
За относително ниската смъртност от болестта в Германия има три основни фактора съгласно американската медия: особеностите в разпространяването на вируса, качеството на немското опазване на здравето и дисциплината на германците.
Според Института „ Роберт Кох ", 70% от пациентите с Ковид-19 в Германия са на възраст сред 15 и 59 години, а междинната възраст на инфектираните е 49 години. Особено през първия стадий от разпространяването на заболяването - преди да бъдат подхванати радикалните ограничаващи ограничения - вирусът очевидно се е предавал главно сред младежи и хора на междинна възраст, които по предписание имат по-силен имунитет от по-възрастните. Сред инфектираните от тази първа вълна имаше да вземем за пример и голям брой спортисти, посещавали питейни заведения и нощни заведения в италианските, и изключително в австрийските ски-курорти.
Броят на оздравелите от ковид даже надвиши броя на инфектираните в страната.
Друго огнище на болестта беше град Хайнсберг, където доста хора се заразиха по време на обичайния немски карнавал през февруари, само че те бързо бяха изолирани от околния свят, а всички контактни лица - предизвестени.
В Италия да вземем за пример имаше огромен брой хора, които дълго време не бяха разпознати като носители на вируса. След появяването на признаци у тях, те посетиха лечебните заведения, разнасяйки болестта и измежду доста други пациенти.
Вторият значим фактор е качеството на немското опазване на здравето, което се счита за едно от най-хубавите в света, и което много бързо се приготви за битката против Ковид-19: лечебните заведения освободиха спомагателен запас от интензивни кревати, създадоха спешни ограничения за работата на лекарите и медицинския личен състав, и (доколкото позволяваха възможностите) си набраха защитни маски, защитно облекло и консумативи.
Още на 12 март здравното министерство в Берлин поръча на немската компания Drägerwerk още 10 000 апарата за изкуствена вентилация на белите дробове (ИБВД) - в допълнение към наличните 25 000 уреда за командно дишане. Затова на немските лекари вероятно няма да им се постанова да избират кои пациенти да избавят, и кои - не.
Здравният министър Йенс Шпан заяви на 9 април, че страната разполага с 10 000 свободни кревати в интензивните отделения. А немски клиники одобриха на лекуване близо 200 пациенти с Ковид-19 от Франция, Италия и Нидерландия. Бундесверът пък даде на Англия 60 мобилни апарата за командно дишане.
Не без значение е и това, че в Германия се вършат огромен брой проби за ковид. Сами по себе си те не избавят живот, само че разрешават навреме да се разпознават инфектираните.
Третият решителен фактор за ниската смъртност в Германия е дисциплината при спазването на ограничаващите ограничения. Публикуваните резултати сочат, че преобладаващата част от германците извършват апела на канцлерката Ангела Меркел, която на 18 март в послание по малкия екран упорито моли да се лимитират обществените контакти.
Още: " Коронавирусът - Турция, Гърция и Съединени американски щати в епицентъра на новините "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР