Броят на пострадалите от земетресението в Еквадор достигна 446, съобщиха

...
Броят на пострадалите от земетресението в Еквадор достигна 446, съобщиха
Коментари Харесай

14 загинали и стотици пострадали от земетресението в Еквадор

Броят на потърпевшите от земетресението в Еквадор доближи 446, оповестиха от пресслужбата на президента Гилермо Ласо. По-рано беше обявено за 14 починали и 381 ранени. „ Четиринадесет починали, 446 ранени “, пишеше в известието, оповестено в Туитър.

Земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Геоложката работа на Съединените щати и дълбочина близо 66 км е раздрусало Еквадор и Перу в 12:12 ч. локално време. Епицентърът му е бил в еквадорската община Балао, покрай границата с Перу, оповестиха управляващите.

В градове като Мачала и Куенка в Еквадор можеха да се видят разрушени здания, смачкани транспортни средства и парчета, до момента в който избавителните служби се втурнаха да оказват помощ, а паникьосаните поданици излязоха по улиците. " Излязох на улицата, тъй като видях, че хората започнаха да бягат под паника, излизайки от колите си ", споделя пред Агенция Франс Прес Магали Ескандон, продавачка на шивашки материали в Куенка.

Трусът е бил усетен мощно и в други градове, измежду които Гуаякил, Кито, Манаби и Манта, оповестяват обществените медии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР